‘Squid Game: The Challenge’: Eerste opdracht duurde in werkelijkheid véél langer dan 5 minuten

Vorige week verschenen de eerste vijf afleveringen van Squid Game: The Challenge op Netflix. Daarin kregen we al heel wat opdrachten te zien waardoor het aantal deelnemers al geslonken is van 456 naar 63. Vooral in de allereerste opdracht, ‘Red Light, Green Light’, vielen heel wat slachtoffers. En hoewel het voor ons leek alsof die opdracht maar 5 minuten duurde, ging het in werkelijkheid om een veel langere speltijd.

Sinds vorige week kan je op Netflix kijken naar de realityreeks Squid Game: The Challenge. Het gaat om een spelprogramma dat gebaseerd is op de Zuid-Koreaanse reeks Squid Game. In het spel nemen 456 deelnemers het tegen elkaar op in verschillende rondes die telkens gebaseerd zijn op een kinderspelletje. Wie uiteindelijk als enige overblijft, wint en gaat met 4,56 miljoen dollar naar huis. Veel opdrachten uit de originele reeks werden gerecycleerd, waaronder ook de allereerste.

‘Red Light, Green Light’

De eerste opdracht in Squid Game: The Challenge was zo ‘Red Light, Green Light’, bij ons bekend als ‘1, 2, 3, Piano’. Het spel is heel simpel. Wanneer de grote pop, Young-hee genaamd, zich omdraait en “무궁화 꽃이 피었습니다 (mugunghwa kkochi piotsseumnida)” zegt, mag je lopen, wanneer ze zich weer naar voren draait moet je stil blijven staan. Wie beweegt, valt af.

Hoewel het spel in de reeks begint met amper 5 minuten op de klok, getuigen verschillende deelnemers, dat het eigenlijk urenlang duurde. Daarbij moesten ze dus telkens 20 tot zelfs 45 minuten lang blijven stilstaan. Melissa (#326) legt het uit op TikTok. “‘Red Light, Green Light’ duurde geen 5 minuten zoals het leek in de show. Ik denk dat de mensen die als laatste over de streep gingen op dat moment al 8 uur lang aan het spelen waren. Ik ging na 4,5 uur over de finishlijn. Elke keer dat ze de tijd stopten, moesten we 20 tot 45 minuten blijven staan. En ik weet dat omdat ik de seconden telde, want ik wilde iets kunnen doen.” Ze verwijst daarbij ook naar de vrouw die in een squatpositie stond en deze niet kon volhouden. “Het leek voor de kijker misschien dat ze geen 10 seconden een squatpositie kon aanhouden, maar in realiteit stond ze 30 tot 45 minuten lang in die houding.”

Melissa gaat verder en geeft ook aan dat het superkoud was tijdens de opnames. “Iemand van de productie vertelde me na afloop dat het 24 graden Fahrenheit (-4 graden Celsius) was. Veel mensen waren hier kwaad over, maar ik vond het persoonlijk niet zo erg. Ik vind gewoon dat ze dat ook hadden moeten tonen, want dat had de opdracht veel interessanter gemaakt.” Ook Spencer (#299) vertelde al over deze opdracht, waarbij ook hij de vrouw in squathouding (#385) aanhaalt. “Ik wou dat ik een horloge bijhad zodat ik precies kon zeggen hoelang het duurde. Maar wat ik wel weet, is dat zij veel langer in squatpositie kon blijven staan dan ik. En ik zie dat mensen met haar lachen, maar zij verdient veel respect.”

Bekijk hier de TikTok van Melissa (#326):

@lil_thee_boy Replying to @e #greenscreen i wish it only took five minutes ?? #squidgame #squidgamethechallenge ♬ Pink Soldiers – 23

Bekijk hier de video van Spencer (#299):

@spencer_hawkins299 Replying to @Aiden.mattingly #greenscreen ♬ original sound – Spencer_Hawkins299
Meer
Lees meer...