‘Star Wars: The Last Jedi’ bracht al meer dan een miljard dollar op, Disney heeft nu de aankoopsom van de franchise terugverdiend

Niet dat we iets anders verwacht hadden, maar het gaat hard met Star Wars: The Last Jedi. De film loopt pas sinds een drietal weken in de zalen en heeft nu al meer dan een miljard dollar opgebracht. Niets dan goed nieuws voor Disney, want nu hebben ze ook officieel de aankoopsom van ruim 4 miljard dollar terugverdiend die ze in 2012 op tafel gooiden om de rechten over het Star Wars-universum in handen te krijgen.

Het miljard aan opbrengsten maakt The Last Jedi wel nog maar de derde populairste film van 2017. Beauty And The Beast en The Fate Of The Furious deden nog beter in het afgelopen jaar, maar The Last Jedi was wel nog maar drie weken uit toen 2017 afklokte.

Disney heeft nu drie films gemaakt die zich in het universum afspelen sinds de overname: The Force Awakens, de losstaande film Rogue One en deze nieuwe episode The Last Jedi. Die drie films hebben samen al 4,5 miljard dollar in het laatje gebracht.

Het maken van de films heeft natuurlijk ook stevig wat geld gekost (zo’n 600 miljoen) dus ook die kosten moeten nog in rekening worden gebracht, maar tegelijkertijd wordt verwacht dat The Last Jedi nog heel wat meer bezoekers naar de bioscoop zal lokken in het begin van 2018. In zijn openingsweekend bracht The Last Jedi alvast al 220 miljoen dollar op in de Verenigde Staten en Canada alleen al. De enige film die het ooit beter deed was de vorige Star Wars, The Force Awakens.

Uiteindelijk bracht The Force Awakens 2,07 miljard dollar op. Enkel Avatar (2,79 miljard dollar) en Titanic (2,19 miljard dollar) deden ooit beter. Benieuwd waar The Last Jedi zal eindigen.

Han Solo

Ondertussen zijn de ogen alweer gericht op een volgende Star Wars-film, want voor eind mei staat er een Han Solo-spin-off gepland. Ondanks tegenslagen tijdens het productieproces – het regisseursduo werd ontslagen door Lucasfilm wegens creatieve meningsverschillen – blijft de releasedatum van 23 mei wel gehandhaafd.

Nochtans leek het duo geknipt voor de meer luchtige Star Wars-film met films als The Lego Movie en 21 en 22 Jump Street op hun conto. Nu heeft Ron Howard het stokje overgenomen, de succesregisseur van toch serieuzer werk als Rush, Frost/Nixon, Cinderella Man en A Beautiful Mind. Afwachten!

Meer
Lees meer...