NBA-ster Steph Curry droomt van gastrol in ‘Black Panther 3’

Als Steph Curry van regisseur Ryan Coogler een rol aangeboden krijgt in Black Panther 3 zal hij die niet weigeren. Dat zei de meervoudige NBA-kampioen en MVP tijdens het Sundance filmfestival. Curry was daar naar aanleiding van zijn documentaire Stephen Curry: Underrated die er in première ging.

De 36-jarige Amerikaan Ryan Coogler brak in 2015 bij het grote publiek door met de film Creed, waarvoor hij scenarist en regisseur was. Dat herhaalde hij in 2018 en 2022 respectievelijk voor Black Panther en Black Panther: Wakanda Forever. Tussendoor was hij ook actief als producer van diverse projecten. Daarbij ligt de focus regelmatig op sport.

Zo is Ryan Coogler een van de producers van de Apple TV+-documentaire Steph Curry: Underrated. Daarin wordt het leven en de carrière van Steph Curry, een van de beste basketters aller tijden, belicht. Die documentaire verschijnt later dit jaar op de streamingdienst van Apple, maar ging nu al in première op het Amerikaanse filmfestival Sundance.

Black Panther 3

Naar aanleiding van die première was Stephen Curry zelf afgezakt naar Sundace in Park City, Utah. Tijdens een Q&A voor het aanwezige publiek zei de sterspeler van de Golden State Warriors dat hij geen “nee” zou zeggen tegen “een mooie rol” in de derde Black Panther-film. Die sequel is officieel nog niet aangekondigd, maar komt er meer dan waarschijnlijk.

“Zeg tegen Ryan Coogler dat hij moet kijken of we de film in de zomer kunnen opnemen en of hij een leuke rol voor mij kan vinden in dat universum”, zei Curry als antwoord op een vraag van een aanwezige fan.

Meer
Lees meer...