‘Black Panther: Wakanda Forever’ verschijnt volgende maand al op Disney+

Goed nieuws voor de fans van Marvel en Black Panther. De tweede film, Wakanda Forever, verschijnt volgende maand namelijk al op Disney+. Dat is slechts drie maanden na de release in de bioscoop. In de film zien we hoe Wakanda omgaat met het verlies van T’Challa en hoe ze zich moeten zien te redden tegen nieuw gevaar.

Het lijkt wel een gewoonte van Disney+ om Marvelfilms relatief snel op de streamingdienst beschikbaar te stellen. Dat is nu ook het geval met Black Panther: Wakanda Forever, dat nochtans een van de grootste successen van het jaar was voor Marvel Studios. Vanaf 1 februari is te film al online bij ons te zien. Dat meldt SerieTotaal.

Eerbetoon aan Chadwick

Een eerbetoon en tegelijkertijd ook het begin van een nieuw tijdperk, dat is wat de nieuwe Black Panther-film moest worden. Wakanda Forever is het vervolg op de origin-film van de superheld uit 2018. Daarin schitterde acteur Chadwick Boseman als het hoofdpersonage. De reacties op die film waren overweldigend, waardoor Marvel al snel besliste dat er een vervolg zou komen.

Maar dat vervolg zag er uiteindelijk anders uit dan verwacht. In 2020, toen de komst van een sequel al was bevestigd, stierf acteur Boseman aan kanker. Dat betekende dat de makers alles over een andere boeg moesten gooien. Regisseur Ryan Coogler twijfelde even aan zijn toekomst als regisseur, maar ging uiteindelijk toch door met het project. Juist omdat hij een eerbetoon wou maken aan zijn overleden vriend.

Wakanda Forever

Black Panther: Wakanda Forever gaat in de eerste plaats over een land in rouw voor hun koning. In verschillende trailers was al te zien hoe Wakanda samenkomt om hun koning T’Challa (Boseman) op meerdere manieren te herdenken. Daarnaast moet zijn familie natuurlijk ook op zoek naar een opvolger voor de troon én een nieuwe Black Panther.

Wanneer er een nieuw gevaar dreigt, moet T’Challa’s familie het verdriet aan de kant schuiven om het land te redden. Dat gevaar komt er in de vorm van Namor The Sub-Mariner (Tenoch Huerta), die zijn eigen volk wil beschermen en daarvoor tot alles in staat is. De opvolger van Black Panther zal dus snel moeten handelen om het land te redden.

Bekijk de trailer van Black Panther: Wakanda Forever hier:

Black Panther: Wakanda Forever is vanaf 1 februari te zien op Disney+.

Meer
Lees meer...