‘Stephen Curry: Underrated’: Langverwachte biopic van Apple TV+ krijgt eerste trailer

Apple TV+ heeft zojuist de officiële trailer gedeeld van de veelbelovende sportdocumentaire Stephen Curry: Underrated. Daarin krijgen we op basis van authentieke beelden en exclusieve interviews te zien hoe Steph Curry uitgroeide tot een van de beste basketbalspelers ooit.

Het is niet overdreven om te zeggen dat Steph Curry het basketbal heeft veranderd. Met een vader als Dell Curry, die zelf 16 seizoenen in de NBA speelde, leek de jonge Wardell Stephen Curry II voorbestemd om profbasketballer te worden. Toen hij 18 jaar was, was de point guard echter maar ongeveer 1.80 meter groot en woog hij minder dan 70 kilogram. Daardoor twijfelden velen aan zijn kansen om het ooit te maken in de NBA.

Driepunters

Hij kreeg uiteindelijk ook geen aanbieding van Virginia Tech, nochtans zijn favoriete college omdat vader Dell er ook naartoe was gegaan. Uiteindelijk kon hij wel terecht bij Davidson, een veel kleinere school. Uiteindelijk zou Steph Curry drie jaar in college doorbrengen. In die periode groeide hij tot 1.88 meter en bewees hij over veel kwaliteiten te beschikken, vooral met zijn driepunter.

Dat alles zorgde ervoor dat Curry in 2009 als zevende werd gekozen in de NBA Draft door de Golden State Warriors, op dat moment een van de zwakke broertjes in de NBA. Na aanslepende enkelblessures te overwinnen zou Curry in de NBA uitgroeien tot een superster dankzij zijn dodelijk efficiënte afstandsschot. Tot nu toe pakte hij vier NBA-titels, werd hij twee keer verkozen tot MVP en is hij all-time recordhouder in driepunters. Vooral voor dat laatste zal hij ook na zijn carrière herinnerd worden. Curry veranderde door zijn manier van spelen namelijk hoe basketbal gespeeld werd en zorgde ervoor dat alle ploegen veel meer driepunters nemen. Niemand doet dat echter zo goed als hijzelf.

Stephen Curry: Underrated

Die fenomenale carrière, als underdog, is het onderwerp van de documentaire Stephen Curry: Underrated van Apple TV+. Deze docu is geregisseerd door Emmy Award-winnaar Peter Nicks. Ryan Coogler (Black Panther) is aan het project verbonden als producer. Stephen Curry: Underrated verschijnt op vrijdag 21 juli 2023.

Bekijk hier de trailer van Stephen Curry: Underrated:

Meer
Lees meer...