Left Right
scrollTop top

Streamz: deze 9 topseries kan je vanaf de lancering bekijken


Streamz 9 reeksen
© Streamz

Streamz, het nieuwe Vlaamse streamingplatform, ziet op 14 september het levenslicht. Dat maakten moederbedrijven Telenet en DPG Media bekend. Er zal ook content van de VRT te zien zijn. Een abonnement kost je 11,95 euro per maand. Daarmee krijg je 4 gelijktijdige HD-streams, met gratis testperiode van 2 weken. Bovendien worden alle Telenet Play- en YUGO All In-klanten automatisch overgezet op het aanbod van Streamz. Deze belangrijke Vlaamse en internationale series zullen alvast op Streamz te zien zijn vanaf 14 september.

1. De Bende van Jan de Lichte

In het Vlaanderen van de 18e eeuw wordt het arme volk onderdrukt door een zoveelste bezetter. De struikrover Jan de Lichte (gespeeld door Matteo Simoni) en zijn kompanen vormen een roversbende die al plunderend een bloedig spoor door Vlaanderen trekt. Ze overvallen postkoetsen en kastelen en verdelen hun buit onder de armen. Op die manier groeit Jan de Lichte tegen wil en dank uit tot een volksheld. Regisseurs Robin Pront (bekend van D’Ardennen) en Maarten Moerkerke (bekend van 13 Geboden) wisten een indrukwekkende ensemblecast te strikken voor de reeks met onder andere Stef Aerts, Charlotte Timmers en Tom Van Dyck. De reeks is later te zien op VTM.

2. Fair Trade

Walter Wilson (gespeeld door Kevin Janssens) en Robin De Rover (gespeeld door Ella-June Henrard) zijn ooit met veel inzet en nobele idealen aan hun carrière bij de politie begonnen. Ze zagen te dikwijls maandenlang intensief en gevaarlijk speurwerk verloren gaan door in hun ogen irrelevante procedurefouten, handigheidjes van dure advocaten en dubieuze beslissingen van wereldvreemde rechters. Ze kleuren steeds vaker buiten de lijntjes tijdens hun patrouilles: zo tippen ze bijvoorbeeld criminelen over toekomstige politieacties en laten zich daar stevig voor betalen. Wilson is bovendien verslavingsgevoelig (vrouwen, drank, drugs) en dat maakt hem onberekenbaar. Wanneer hij na herhaalde conflicten geschorst wordt bij de politie, zoekt hij nog meer toenadering tot het criminele milieu, maar is intussen aangeschoten wild. Fair Trade is de nieuwe serie van regisseur/scenarist Marc Punt (bekend van Matroesjka’s) met Peter Van den Begin, Axel Daeseleire, Sven De Ridder, Tine Reymer en Manou Kersting. De reeks is later te zien op VTM.    

3. Baantjer

De nieuwste Baantjer-serie volgt op de populaire speelfilm Baantjer Het Begin die vorig jaar in de bioscopen uitgebracht werd. In deze prequel is te zien hoe de jonge rechercheur De Cock (gespeeld door Waldemar Torenstra) zich begin jaren tachtig stand houdt in de strijd tegen de ruige Amsterdamse onderwereld. Charlotte Vandermeersch heeft een mooie rol als de pittige LaCroix, een belangrijke schakel binnen de internationale veiligheidsdiensten. Maar je zal ook Hélène De Vos, Joren Seldeslachts, Tom Vermeir en Manou Kersting herkennen. Zij zijn niet de enige Belgische inbreng aan de reeks: ook Carl Joos (bekend van Cordon) schreef mee aan de scenario’s.

4. Cold Courage

Het lot van twee Finse vrouwen wordt in Cold Courage onlosmakelijk aan elkaar verbonden via de mysterieuze Londense ‘Studio’, een clandestiene groepering die zich inzet voor de zwakkeren in de samenleving. Het is echter nog maar de vraag of de Studio haar heilzame doel voor ogen kan blijven houden. De serie – met rollen voor onder andere Matteo Simoni, Charlotte Timmers en Jurgen Delnaet – werd gebaseerd op de boekenreeks van de succesvolle Deense auteur Pekka Hiltunen. Deze krimi-reeks werd geregisseerd door Vlaming Kadir Ferati Balci (bekend van Turquaze) en de Zweedse Agneta Fagerström-Olsson (bekend van Wallander).

5. Black-Out

In de hoofdrollen hebben we Sara De Roo en Geert Van Rampelberg. De plot mag je gerust naargeestig noemen. Na de sabotage van een kerncentrale gaat in het hele land het licht uit, niet voor een paar uur, maar voor dagen aan een stuk. Alsof dat nog niet gruwelijk genoeg is, wordt ook de dochter van Annemie Hillebrand ontvoerd, de eerste vrouwelijke premier van België. De ontvoering blijkt rechtstreeks verband te houden met de black-out.

De premier moet alles op alles zetten om de crisis het hoofd te bieden én haar dochter te redden. Ondertussen gaat Michael Dendoncker, teamleider van de dienst antiterrorisme, in een land zonder stroom op zoek naar de daders. De VRT belooft alvast “actie en politiek getouwtrek”. Deze reeks is later te zien op Eén.

6. Doom Patrol

De leden van de Doom Patrol moeten een manier vinden om terug groot te worden, Niles sukkelt met zijn gezondheid en de jonge Dorothy vormt een krachtig gevaar.

7. Batwoman

Kate Kane is uit op gerechtigheid. Ze begeeft zich in de straten van Gotham als Batwoman om de criminaliteit in de metropool aan te pakken.

8. Love Life

Darby Carter probeert tijdens haar twenties een mooie balans te zoeken tussen werk en romantiek in New York, maar die zoektocht verloopt niet altijd van een leien dakje.

9. The Third Day

Een man en een vrouw bezoeken een mysterieus eiland voor de kust van Groot-Brittannië. De lokale bevolking is niet gek op buitenstaanders en probeert hun afgesloten bestaan hardnekkig te beschermen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.776.671
 • Aantal
  doden
  1.124.669
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  240.159
 • Aantal
  doden
  10.489