Left Right
scrollTop top

Streamz breidt zijn aanbod vanaf 10 mei uit met een aantal series en films van HBO Max, deze mogen we verwachten


Streamingdienst HBO Max kondigde al aan dit jaar te willen lanceren in grote delen van Europa en Latijns-Amerika, alleen besefte de dienst al snel dat dat in Europa wel eens lastig zou kunnen worden. HBO heeft er namelijk deals lopen met lokale streamingdiensten. Bij ons is dat Streamz. Die lanceerden het bericht dat ze naast titels van HBO vanaf 10 mei hun aanbod ook zullen uitbreiden met titels van HBO Max.

Wat de voorwaarden zijn voor deze deal en hoe lang die zal duren, is niet geweten. Het concrete resultaat is wel dat het aanbod van Streamz binnenkort uitgebreid zal worden met een aantal series en films die tot op heden nog niet te zien waren in Vlaanderen. We maakten een selectie van de volgens ons meest interessante titels:

The Flight Attendant – vanaf 10 mei

In The Flight Attendant speelt Kaley Cuoco haar eerste rol sinds ze afscheid nam van The Big Bang Theory. Ze dpeelt de stewardess Cassandra Bowden die in Bangkok op een ochtend wakker wordt in het verkeerde hotel, in het verkeerde bed, met een lijk naast haar in bed en geen idee wat er gebeurd is. Bang om de politie te bellen, zet ze haar dag verder alsof er niets gebeurd is en vertrekt ze naar het vliegveld. Wanneer FBI-agenten haar vragen stellen over haar recente overstap naar Dubai, kan ze zich nog steeds niet herinneren wat er gebeurde. De reeks werd genomineerd voor twee Golden Globes, eentje in de categorie voor Beste Televisiereeks (Comedy or Musical) en eentje voor de prestatie van Kaley Cuoco. Een tweede seizoen van de reeks is al aangekondigd en wordt in 2022 verwacht.

Raised By Wolves – vanaf 10 mei

Door de naam van Ridley Scott die aan de reeks verbonden is en na de indrukwekkende eerste trailer te hebben gezien, begonnen we uit te kijken naar Raised By Wolves, maar pas nu ruim een half jaar na beëindiging van het eerste seizoen is de reeks ook in België te zien. Ridley Scott (die van Gladiator, Blade Runner en The Martian) regisseert twee afleveringen, bedenker Aaron Guzikowski schreef ook al de knappe thriller Prisoners (2013) van Denis Villeneuve.

De reeks draait rond twee androids die de taak hebben gekregen om op een mysterieuze planeet kinderen op te voeden en het menselijke ras een tweede kans te geven. Wanneer de ontluikende menselijke kolonie vernietigd dreigt te worden, leren de androids dat het controleren van de mens een onderschatte en verraderlijke taak is. Raised By Wolves verkent met deze reeks de toekomst van AI en geloofsovertuigingen.

Zack Snyder’s Justice League (film) – vanaf 10 mei

De langverwachte director’s cut van Zack Synder’s Justice League was tot nu toe alleen nog maar te huren via VOD, maar is binnenkort ook beschikbaar op Streamz. Een eerste versie van de film verscheen al in 2017, maar volgens de regisseur werd de film verpest door Warner Bros. Hijzelf moest vroegtijdig de productie verlaten door de dood van zijn dochter. Regisseur Joss Whedon werd toen aangetrokken om de film af te werken en reshoots te doen en die kreeg ook het mandaat van de studio om stevig het mes te zetten in de lengte van de film. Nu laat Snyder de film zien zoals hij die destijds al voor ogen had. Het resultaat is een 4 uur durende actiefilm die Batman, Wonder Woman, Superman, Cyborg, The Flash en Aquaman herenigt.

Locked Down (film) – vanaf 10 mei

Ook deze film was in ons land tot nu toe enkel te zien via VOD, maar komt nu in het aanbod van Streamz terecht. In deze romantische komedie en misdaadfilm staan Linda (Anne Hathaway) en Paxton (Chiwetel Ejiofor) op het punt uit elkaar te gaan, wanneer in Londen een verplichte lockdown wordt afgekondigd. Noodgedwongen slijten de ex-geliefden hun dagen samen thuis. Samenwonen blijkt een uitdaging, maar dankzij poëzie en een flinke dosis wijn komen ze op een verrassende manier weer dichter bij elkaar. Regisseur Doug Liman (van onder andere Mr & Mrs Smith) maakt er een luchtig geheel van, getuige de grappen over onder meer toiletpapier en drank tijdens online meetings.

Persona: The Dark Truth Begind Personality Tests – vanaf 10 mei

Het afleggen van een persoonlijkheidstest kan nuttige inzichten in ons zelfgevoel opleveren, maar velen realiseren zich misschien niet hoe diepgeworteld persoonlijkheidsbeoordelingen zijn in alles wat we doen. Deze nieuwe HBO Max & CNN documentaire verkent het onverwachte oorsprongsverhaal van Amerika’s grote obsessie met persoonlijkheidstesten, onthult het intrigerende verhaal achter de wereldberoemde Myers-Briggs-type-indicator en werpt een aantal ethische vragen op zoals de invloed op online datingbijeenkomsten of werkvooruitzichten. Deze oogverblindende docu onthult de diepgaande manieren waarop ideeën over persoonlijkheid onze samenleving hebben gevormd.

Wahl Street (docu) – vanaf 19 mei

Deze documentairereeks biedt fans een blik in het leven van Mark Wahlberg op zijn reis als acteur, producer, ondernemer en vader. Doorheen de docu volg je hoe hij zijn verschillende succesvolle maar ook minder succesvolle ondernemingen combineert met zijn persoonlijk leven.

Search Party (4 seizoenen) – vanaf 16 juni

Naar deze reeks keken we ook al een tijdje uit en is nu eindelijk te bekijken in België. Search Party (2016-2020) volgt een groep bevoorrechte, narcistische twintigers die betrokken geraken bij de zoektocht naar een vermiste vrouw die ze eigenlijk niet echt kennen. Dory en haar misnoegde vriendje Drew (Stranger Things‘ John Reynolds) worden berecht voor de dood van een privé detective. Met twijfelachtig bewijs proberen ze zichzelf te verdedigen, er ontstaat een mediacircus rond de rechtszaak en de vrienden worden tegen elkaar opgezet. Deze grappige reeks weet het perfecte evenwicht te vinden tussen donkere humor, mysterie en gestoorde personages.

Genera+ion – vanaf 23 juni

De gloednieuwe reeks Genera+ion is een eigenwijze maar speelse reeks die een groep middelbare scholieren in California volgt. Ze verkennen elk hun seksualiteit in een moderne wereld. Ze botsen daarbij ook snel op de diepgewortelde overtuigingen van hun conservatieve gemeenschap. Justice Smith speelt Chester, een raadselachtige queer tiener die de dresscodes aan zijn laars lapt. Tegenover hem staat de leerlingenbegeleider Sam, gespeeld door Nathan Stewart-Jarrett die als millennial een heel andere queer ervaring heeft en het verschil tussen beiden is één van de drijvende krachten in de reeks. De reeks werd gemaakt door de 18-jarige Zelda Barnz en haar vader Daniel Barnz, die ook regisseert.  

Let Them All Talk (film) – vanaf 30 juni

Deze komedie van Steven Soderbergh volgt het verhaal van de gerenommeerde auteur Alice Hughes, gespeeld door Meryl Streep, die samen met oude vriendinnen op een cruise gaat in de hoop oude wonden te helen. De film is opgenomen op het bekende cruiseship Queen Mary 2 tijdens een transatlantische overtocht vóór de coronapandemie, met echte passagiers. Het resultaat is een levendige en speelse film vol met droge observaties over de verwarrende aard van relaties, met name de complexe vriendschappen tussen vrouwen.

Expecting Amy (docu) – vanaf 7 juli

Expecting Amy is een hilarische blik op het leven van stand-up comedian Amy Schumer. De ongefilterde documentaire reeks toont de strijd, kracht en ambitie die Schumer tot een van dé unieke komische stemmen van onze tijd maakt. Tijdens de docu volgen we Amy tijdens een enorm moeilijke zwangerschap terwijl ze zich voorbereidt op haar laatste stand-up special.

HBO-titels die ook nog worden verwacht

Naast nieuwe seizoenen van HBO-titels als Succession, Insecure, Curb Your Enthousiasm en Betty – waar nog naarstig aan gewerkt hebben, maar die nog geen releasedatum hebben – worden in de toekomst ook nog enkele HBO Max-titels in de catalogus verwacht. Zo zullen we kunnen kijken naar een special rond The Fresh Prince Of Bel-Air waarin de cast 30 jaar na de première van de reeks weer bij elkaar komt.

Ook uitkijken is het naar de fictiereeks The Sex Lives Of College Girls, de nieuwe reeks van actrice, scenarioschrijfster en producente Mindy Kaling waarin vier kamergenoten op Essex College, een prestigieuze universiteit in New England, gevolgd worden. Ze navigeren allemaal hun complex leven door liefde, seks, familie en vriendschappen.

Eerder kon je al lezen dat de reboot van Gossip Girl ook naar Streamz zal komen en daarbovenop is er ook nog het nieuwe hoofdstuk van Sex And The City, And Just Like That getiteld. 17 jaar na de serie en 10 jaar na de laatste film keren we terug naar Carrie, Miranda en Charlotte die intussen allemaal 50-plussers zijn. Het zal duidelijk worden hoe het nu met hun liefdesleven gesteld staat en hoe de vriendschappen zich ontwikkeld hebben na al die jaren. Tot slot mogen we ook nog een docureeks rond superster Nicki Minaj verwachten.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…