‘Superman: Legacy’ breidt cast uit met Nicholas Hoult

Begin dit jaar kwam James Gunn samen met Peter Safran aan het roer van DC Studios te staan. Daarbij hoorden heel wat veranderingen, ook bij de nieuwste film over Superman. Een tijdje geleden werd bekendgemaakt dat acteur David Corenswet de rol van Superman zou gaan spelen. Nu wordt de cast verder uitgebreid met de Britse acteur Nicholas Hoult.

Terwijl Marvel Studios het ene kassucces na het andere boekt, doet DC Studios het al lang heel wat minder goed. Warner Bros. Pictures, eigenaar van DC Films, ging daarom op zoek naar hun eigen Kevin Feige. Die vonden ze in het duo Peter Safran en James Gunn.

In de nieuwe plannen van Safran en Gunn was niet langer plaats voor het geplande Superman-project met acteur Henry Cavill. In de plaats daarvan werkt DC nu aan Superman: Legacy over een jongere versie van de superheld. Die rol zal worden gespeeld door acteur David Corenswet. Hij zal worden omringd door andere beloftevolle acteurs.

Superman: Legacy

Dat er geen nieuw Superman-project met Henry Cavill zou komen, was even een verrassing. Aangezien Gunn – die ook de nieuwe film zal regisseren – een verhaal over een jongere superheld wil maken, moest er ook op zoek worden gegaan naar een jongere acteur.

Uiteindelijk ging het tussen drie acteurs: Nicholas Hoult (The Menu), Tom Brittney (Grantchester) en David Corenswet (Hollywood, The Politician). Gunn koos uiteindelijk voor Corenswet, die binnenkort dus in de rol van de superheld zal kruipen. Waarover Superman: Legacy precies zal gaan, valt nog af te wachten.

Nicholas Hoult

Hoewel Nicholas Hoult de rol van Superman dus aan zich voorbij zag gaan, zal hij nog steeds in de film te zien zijn. Hoult zal namelijk de rol van Lex Luthor gaan spelen. Bij filmfans is Nicholas Hoult alvast een bekende naam. De Brit was te zien in de interessante film The Menu, maar ook in Mad Max: Fury Road, Deadpool 2 en de nieuwe Mission Impossible.

Naast Hoult zullen ook Rachel Brosnahan (Lois Lane), Nathan Fillion (Guy Gardner/Green Lantern), Maria Gabriela de Faria (The Engineer), Isabela Merced (Hawkgirl), Edi Gathegi (Mr. Terrific) en Anthony Carrigan (Metamorpho) te zien zijn.

Meer
Lees meer...