‘Superman: Legacy’: James Gunn spreekt voor het eerst over nieuwe look van Superman

David Corenswet zal in 2025 als vierde acteur ooit in de huid kruipen van Superman op het grote scherm. Dat doet hij in de aangekondigde DC Studios-film Superman: Legacy van regisseur en scenarist James Gunn. Die is daarom volop aan het werken aan het iconisch pak van de superheld en heeft daar nu een kleine update over gegeven.

Eind 2022 koos DC Studios met Peter Safran en James Gunn voor een nieuw leidersduo. Hun nieuwe wind moet ervoor zorgen dat het bedrijf eindelijk aansluiting kan vinden bij het veel succesvollere Marvel Studios. Daarvoor besloten Safran en Gunn met de grove borstel door de bestaande plannen van DC Films te gaan.

Vierde Superman op grote scherm

Een van de meest opvallende wijzigingen die ze meteen doorvoerden was het afdanken van Henry Cavill. Die beslissing was best opvallend want de Britse acteur had kort daarvoor nog maar bekendgemaakt dat hij zou terugkeren als Superman.

Gunn en Safran vonden het echter tijd om een nieuwe weg in te slaan met de oersuperheld. In plaats van de bestaande plannen werkt DC sindsdien aan Superman: Legacy over een jongere versie van de superheld. Twee weken geleden raakte bekend dat David Corenswet die nieuwe Superman aka Clark Kent zal spelen. De rol van Lois Lane is dan weer voor Rachel Brosnahan. We kwamen ondertussen met Hawkgirl, Mister Terrific en Green Lantern nog drie andere personages en de bijhorende acteurs te weten.

Onderbroek of niet?

Aangezien de release van Superman: Legacy maar voor 2025 is, is de film nog volop in ontwikkeling. Toch wilden enkele fans op het sociale medium Threads weten of James Gunn al een idee had hoe het vernieuwde kostuum van Superman er zal uitzien. De vraag die hij daarbij kreeg, ging vooral over het al dan niet aanwezig zijn van de kenmerkende rode onderbroek over het blauwe pak. De Superman van Henry Cavill was namelijk de eerste die dat niet had. “We hebben honderden ontwerpen gemaakt en het is niet zo eenvoudig”, reageerde Gunn daarop.

Post by @jamesgunn
View on Threads
Meer
Lees meer...