Jacob Elordi (‘Euphoria’) was bijna nieuwe Superman maar vond rol “te duister”

Regisseur James Gunn zal binnenkort meteen zijn stempel kunnen drukken op de herstructurering binnen DC Studios. Gunn kwam begin dit jaar samen met Peter Safran aan het roer van de studio te staan. Daarbij hoorden heel wat veranderingen, waaronder de nieuwste film over Superman. Voor die rol was acteur Jacob Elordi lang in de running.

Terwijl Marvel Studios het ene kassucces na het andere boekt, doet DC Studios het al lang heel wat minder goed. Warner Bros. Pictures, eigenaar van DC Films, ging daarom op zoek naar hun eigen Kevin Feige. Die vonden ze in het duo Peter Safran en James Gunn.

In de nieuwe plannen van Safran en Gunn was niet langer plaats voor het geplande Superman-project met acteur Henry Cavill. In de plaats daarvan werkt DC nu aan Superman: Legacy over een jongere versie van de superheld. Die rol zal worden gespeeld door acteur David Corenswet, maar toch was er ook even sprake van Jacob Elordi.

Superman: Legacy

Dat er geen nieuw Superman-project met Henry Cavill zou komen, was even een verrassing. Aangezien Gunn – die ook de nieuwe film zal regisseren – een verhaal over een jongere superheld wil maken, moest er ook op zoek worden gegaan naar een jongere acteur.

Uiteindelijk ging het tussen drie acteurs: Nicholas Hoult (The Menu), Tom Brittney (Grantchester) en David Corenswet (Hollywood, The Politician). Gunn koos uiteindelijk voor Corenswet, die binnenkort dus in de rol van de superheld zal kruipen. Waarover Superman: Legacy precies zal gaan, valt nog af te wachten.

Jacob Elordi

Naast de drie acteurs was er nog aan een opvallende naam gevraagd om auditie te doen. Het gaat om acteur Jacob Elordi die vooral bekend is van zijn rollen in The Kissing Booth en Euphoria. Hij sloeg die kans uiteindelijk af, omdat hij het verhaal “te donker” vond. Dat vertelt hij in een interview met British GQ. “Ik zei meteen ‘nee, dat is te veel en te duister voor mij’.”

Wanneer Superman: Legacy precies uitkomt, is nog niet bekend.

Meer
Lees meer...