‘Euphoria’: Derde seizoen officieel bevestigd voor 2025

Het derde seizoen van Euphoria staat gepland voor 2025. Dat is nu ook officieel bevestigd door HBO. Het is nog niet bekend wanneer in het jaar dat nieuwe seizoen precies te zien zal zijn.

In 2019 verscheen het eerste seizoen van Euphoria op HBO en bij ons op Play, de voorloper van Streamz. De reeks was meteen een succes en dus werd al snel beslist dat er een vervolg zou komen. Daarbij doken echter meteen problemen op, want de coronacrisis zorgde ervoor dat de opnames van seizoen 2 meermaals moesten uitgesteld worden. Uiteindelijk loste HBO dat op door eind 2020 en begin 2021 twee specials te releasen. Het tweede seizoen volgde daarna begin 2022.

Sindsdien is het wachten op het derde seizoen, al kwam daarover voorlopig vooral slecht nieuws. Enkele maanden geleden kwam dan het nieuws dat we waarschijnlijk tot 2025 zullen moeten wachten op nieuwe afleveringen, en dat is nu ook bevestigd. HBO-baas Casey Bloys hield donderdag namelijk een persbriefing waarbij getoond is wat we in 2025 mogen verwachten. Daarbij stond dus ook Euphoria.

5 jaar ouder?

Die vele vertragingen zorgen ook inhoudelijk voor problemen bij Euphoria. De eerste twee seizoenen van die reeks gaan namelijk over leerlingen die in het voorlaatste en laatste jaar van het middelbaar zitten en dus ongeveer 17 jaar zijn. Hoofdrolspeelster Zendaya (Rue Bennett) is ondertussen echter al 26 jaar. Ook haar collega’s zijn stilaan te oud om tieners te spelen. Om die reden kan het zijn dat het derde seizoen vijf jaar vooruit springt in de tijd. De geruchten daarover zijn wel nog niet officieel bevestigd.

HBO Max

Niet alleen inhoudelijk, maar ook praktisch wordt het derde seizoen van Euphoria ook helemaal nieuw voor Vlaamse kijkers. Tot nu toe was de reeks namelijk altijd te bekijken via Streamz. In 2024 komt de streamingdienst HBO Max echter naar België en zal je dus daar een abonnement op nodig hebben om Euphoria te zien.

Meer
Lees meer...