‘Euphoria’-maker Sam Levinson omschrijft seizoen 3 als ‘film noir’

Het lijkt erop dat het derde seizoen van Euphoria opnieuw heel wat anders zal zijn dan z’n voorgangers. Maker en regisseur Sam Levinson heeft namelijk gezegd dat het derde seizoen een “film noir” zal worden, die opnieuw meer zal inzoomen op Rue (Zendaya).

De HBO-reeks Euphoria groeide de afgelopen jaren uit tot een van de populairste jongerenreeksen aller tijden. Het derde seizoen van de reeks werd meer dan anderhalf jaar geleden al aangekondigd, maar voorlopig is er nog niet veel geweten over wat we mogen verwachten. Maar nu heeft Sam Levinson een eerste hint gegeven.

Film noir

Zendaya is deze maand te vinden op de cover van Elle en daarbij hoort ook een uitgebreid interview. In dat interview zit ook een korte bijdrage van Sam Levinson, de maker en regisseur van Euphoria. Hij bewierookt het talent en de werkethiek van de actrice. “Zendaya is op een goede manier de meest competitieve persoon die ik ken”, klinkt het. “Ze groeit voortdurend als actrice en is altijd op zoek naar een uitdaging. Ze neemt enkel genoegen met het beste.”

Daarnaast gaf Levinson ook al een klein voorsmaakje van wat we van het derde seizoen van Euphoria mogen verwachten. “Het wordt een film noir, die zal focussen op Rue terwijl ze probeert om uit te dokteren wat het betekent om een individu te zijn in een corrupte wereld.” Zendaya geeft in hetzelfde interview ook aan dat ze klaar is voor volwassenere rollen. “Ik wil dingen vinden die me uitdagen. Zeker nu ik ouder word. Ik kan niet voor altijd een tiener spelen.” Een duidelijk voorbeeld daarvan is Zendaya’s rol in de komende film Challengers, waarin we een nieuwe “volwassenere” kant van de actrice te zien zullen krijgen.

Euphoria seizoen 3

Het derde seizoen van Euphoria werd al in februari 2022 bevestigd door HBO. Maar de release zal nog niet voor meteen zijn. Eerder werd het seizoen al uitgesteld door de verschillende andere projecten van de hoofdrolspelers. Maude Apatow, die in de reeks de rol van Lexi speelt, liet al weten dat de opnames gepland stonden voor dit najaar. Maar door de huidige staking van de scenaristen en acteurs in de Verenigde Staten zullen we mogelijk nog wat meer geduld moeten hebben.

Kostuumontwerper Heidi Bivens liet in een interview met Vogue al weten dat het derde seizoen waarschijnlijk een tijdsprong zal maken. “Het zou gaan om een sprong van vijf jaar, waardoor ze zich niet meer op de schoolbanken bevinden”, liet zij weten.

Meer
Lees meer...