‘Euphoria’: Derde seizoen zal ten vroegste in 2025 uitkomen

Het derde seizoen van Euphoria zal nog langer op zich laten wachten dan aanvankelijk gedacht. HBO laat namelijk weten dat het vervolg op de successerie ten vroegste in 2025 zal uitkomen.

In 2019 verscheen het eerste seizoen van Euphoria op HBO en bij ons op Play, de voorloper van Streamz. De reeks was meteen een succes en dus werd al snel beslist dat er een vervolg zou komen. Daarbij doken echter meteen problemen op, want de coronacrisis zorgde ervoor dat de opnames van seizoen 2 meermaals moesten uitgesteld worden. Uiteindelijk loste HBO dat op door eind 2020 en begin 2021 twee specials te releasen. Het tweede seizoen volgde daarna begin 2022.

Nu blijken ook de opnames voor het derde seizoen moeilijker te verlopen dan gehoopt. Aanvankelijk werd gemikt op een releasedatum in 2023, maar dat bleek al snel onhaalbaar. Ondertussen is duidelijk geworden dat ook 2024 niet zal lukken. “Idealiter kunnen we seizoen 3 releasen in 2025”, klinkt het nu bij Francesca Orsi, hoofd drama van HBO, in een gesprek met Deadline.

Scenaristenstaking en The Idol

Die nieuwe vertraging heeft twee redenen. Ten eerste heeft Hollywood te maken met een staking van de scenaristen. Daardoor kan er momenteel niet verdergewerkt worden aan het scenario van Euphoria.

Daarnaast was showrunner Sam Levinson recent vooral bezig met een ander project, namelijk The Idol. Die omstreden reeks wordt begin juni gereleaset, maar nam dus veel tijd in beslag. “We hebben tijdens de postproductie van The Idol gewerkt aan het script van Euphoria, maar zijn nog niet klaar. Daardoor kunnen we momenteel niet beginnen aan de opnames”, legt Orsi uit.

5 jaar ouder?

Die vele vertragingen zorgen ook inhoudelijk voor problemen bij Euphoria. De eerste twee seizoenen van die reeks gaan namelijk over leerlingen die in het voorlaatste en laatste jaar van het middelbaar zitten en dus ongeveer 17 jaar zijn. Hoofdrolspeelster Zendaya (Rue Bennett) is ondertussen echter al 26 jaar. Ook haar collega’s zijn stilaan te oud om tieners te spelen. Om die reden kan het zijn dat het derde seizoen vijf jaar vooruit springt in de tijd. De geruchten daarover zijn wel nog niet officieel bevestigd.

Meer
Lees meer...