‘Sweet Home’ seizoen 2 krijgt officiële trailer

De Zuid-Koreaanse horrorreeks Sweet Home keert binnenkort terug voor een tweede seizoen op Netflix. De streamingdienst heeft nu de officiële trailer gelost voor het komende seizoen en daarin wordt duidelijk wat we kunnen verwachten.

Eind 2020, ondertussen bijna 3 jaar geleden, verscheen het eerste seizoen van de Zuid-Koreaanse horrorreeks Sweet Home op Netflix. In de reeks volgen we Cha Hyun-su die in een monsterapocalyps terechtkomt. Het tweede én derde seizoen werden vorig jaar bevestigd.

Sweet Home

Sweet Home volgt de jonge Cha Hyun-su (Song Kang) die na een familiedrama depressief en zelfs suïcidaal zijn huis verlaat en alleen gaat wonen in een appartement. Maar al snel wordt hij daar belaagd door monsters. Hyun-soo en de andere mensen in het appartementsgebouw zitten vast, want de monsters komen van alle kanten. Samen proberen ze zich zo lang mogelijk te beschermen.

De reeks was de eerste Zuid-Koreaanse serie die het tot de top 10 van de Verenigde Staten schopte en haalde daar uiteindelijk de derde plaats. Uiteindelijk haalde het de top 10 in meer dan 70 landen en werd het in totaal door meer dan 22 miljoen huishoudens bekeken. Hoewel de reeks dus wel een succes was, duurde het bijna twee jaar tot het nieuws kwam dat er een tweede (en ook een derde) seizoen zou volgen.

Sweet Home seizoen 2

Recent loste Netflix een eerste teaser en de releasedatum voor het tweede seizoen van Sweet Home, die werd al snel gevolgd door de tweede teaser en nu ook de officiële trailer. Daarin zien we hoe iedereen het risico loopt om zelf een monster te worden. “Vertrouw niemand, dat is de enige manier waarop we deze plaats kunnen beschermen”, horen we zo. De monster zijn geëvolueerd en kunnen zich nu dus beter verschuilen onder de mensen. Het lijkt dus een moeilijke opgave te worden om iets te doen aan deze monsters en eentje waarin Hyung-su een belangrijke rol kan spelen. De trailer stelt ook de vraag wie het echte monster is in een een wereld waarin monsters opduiken, maar ook de mensen beheerst worden door angst en wantrouwen.

Heel wat personages uit het eerste seizoen zullen terugkeren voor het tweede seizoen. Zo zijn Song Kang (Love AlarmNevertheless), Lee Jin-wook (The Beauty InsideBulgasal: Immortal Souls), Lee Si-young (ZombieverseBoys Over Flowers), Go Min-si (Love AlarmJirisan) en Park Gyu-young (It’s Okay to Not Be OkayCelebrity) opnieuw te zien in het tweede seizoen van Sweet Home. Zij krijgen het gezelschap van onder andere Yu Oh-seong (The SpyFriend), Oh Jung-se (When The Camellia BloomsIt’s Okay to Not Be Okay), Kim Mu-yeol (BallerinaJuvenile Justice), Jung Jin-young (My First First LoveLove in the Moonlight) en Kim Shin-rok (MovingBurning).

Het tweede seizoen van Sweet Home zal vanaf vrijdag 1 december te vinden zijn op Netflix.

Bekijk hier de ofificiële trailer voor het tweede seizoen van Sweet Home:

Het tweede seizoen van Sweet Home verschijnt op vrijdag 1 december op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...