‘Taboo’-showrunner Steven Knight geeft update over seizoen 2

Het langverwachte tweede seizoen van de Britste historische dramareeks Taboo zou eindelijk een geplande startdatum voor de opnames hebben. Dat onthulde showrunner Steven Knight, die ook de populaire serie Peaky Blinders schreef. Het eerste seizoen van Taboo, met Tom Hardy in de hoofdrol, kwam uit in 2017. Maar de reeks groeide eigenlijk pas onlangs uit tot een grote hit op Netflix.

Showrunner Steven Knight heeft eindelijk een update gegeven over seizoen 2 van de tv-show Taboo met Tom Hardy. Zo zou er eindelijk een startdatum voor de opnames zijn. Oorspronkelijk werd de serie uitgezonden op FX in 2017, maar het is nu ook te bekijken via Netflix.

Taboo

De serie volgt het leven van James Delaney (Hardy). Dat is een mystieke en raadselachtige man die na een lange tijd terugkeert uit Afrika naar zijn thuisstad Londen. Dat doet hij nadat hij hoort dat zijn vader is overleden.

Het eerste seizoen van Taboo bestaat uit 8 afleveringen en kreeg over het algemeen lovende recensies. De Britse reeks kan sinds kort ook bekeken worden via Netflix, waar het plots uitgroeide tot een verassende, nieuwe hit. Showrunner Steven Knight heeft verklaard dat hij nog minstens twee seizoenen van Taboo wil maken. De komst van één daarvan werd al bevestigd in 2017, toen de show ook uitkwam.

Naast Hardy spelen ook Oona Chaplin, Jessie Buckley en Jonathan Pryce mee in de hoofdrollen. Hardy en Knight werkten al eerder samen aan een andere Britse reeks, namelijk Peaky Blinders.

Start opnames

Fans zullen nu blij zijn om een update te horen over het langverwachte tweede seizoen van Taboo. Zo zou er eindelijk vooruitgang in de productie van het nieuwe seizoen komen. Knight onthulde recent dat er een datum gevonden zou zijn waarop ze verwachten met de opnames te beginnen. Op een conventie in Birmingham, via Broadcast, vertelde hij dus dat dat ergens “tegen het einde van volgend jaar” zou zijn. De belangrijkste reden achter de grote vertraging was het inplannen van de opnames. “Ik stel me voor dat de productie tegen het einde van volgend jaar zal beginnen… Tom en ik zijn allebei enthousiast om door te gaan. Er zijn ook veel mensen die willen dat we in die richting doorzetten. Het is een kwestie van tijdsschema’s en beslissen waar het nu heen gaat”, zei Knight.

We zullen dus nog heel wat geduld moeten hebben, maar er komt wel eindelijk schot in de zaak. Zo zouden Hardy en Knight volgende week gaan samenzitten om de plannen voor seizoen 2 verder te bespreken.

Met de aankondiging van Taboo seizoen 2 en de komst van Venom 3, is het geen verrassing dat Hardy een drukke agenda heeft. De acteur is een grote favoriet en blijft ondanks de kritische ontvangst van Venom: Let There Be Carnage een publiekstrekker.

Meer
Lees meer...