‘Taboo’: Langverwachte tweede seizoen van reeks van makers van ‘Peaky Blinders’ eindelijk in de maak

Meer dan zes jaar nadat Tom Hardy voor het eerst te zien was als James Keziah Delaney in Taboo lijkt er nu toch eindelijk een tweede seizoen in de maak. Dat heeft producer Dean Baker bevestigd.

Nog voor de release van Taboo begin 2017 waren de verwachtingen voor de BBC-reeks groot. De serie is namelijk bedacht door Tom Hardy en zijn vader Chips, samen met Steven Knight. Die laatste, ook verantwoordelijk voor Peaky Blinders, schreef ook het scenario. Tom Hardy speelt dan weer de hoofdrol. Met Ridley Scott vinden we bij de producers overigens nog een heel grote naam. Max Richter verzorgde de soundtrack, iets waarvoor hij een Emmy-nominatie kreeg.

Netflix

Taboo speelt zich af in 1814 en toont James Keziah Delaney (Tom Hardy). Die keert na twaalf jaar in Afrika te hebben doorgebracht na de dood van zijn vader terug naar Groot-Brittannië, dat op dat moment in oorlog is met de Verenigde Staten. De serie toont donkere kant van Londen vol corruptie, zowel op politiek als op zakelijk vlak. De hoofdrolspelers moeten onder andere afrekenen met de machtige Oost-Indische Compagnie, criminele bendes en het contrast tussen armoede en enorme rijkdom.

Hoewel Taboo al snel een succes was het in het Verenigd Koninkrijk duurde het tot vorig jaar voor de reeks ook in andere landen opgepikt werd. In 2022 verscheen Taboo namelijk op Netflix, waar het al snel op veel kijkers kon rekenen.

Tweede seizoen

Sindsdien nam de vraag naar een tweede seizoen ook weer toe. Het team achter Taboo heeft het echter heel druk waardoor dat naar de achtergrond was verdwenen. Op dit moment is de miniserie Great Expectations, gebaseerd op een boek van Charles Dickens, van hun hand namelijk te zien. Maar daarna is het tijd om werk te maken van een nieuw seizoen van Taboo. Dat bevestigde producer Dean Baker aan RadioTimes. Hij laat weten dat er op dit moment al aan zo’n tweede seizoen gewerkt wordt. Eerder liet Tom Hardy ook al weten dat hij verwacht dat de opnames eind 2023 van start zullen gaan.

Meer
Lees meer...