Taylor Swift nodigt familie overleden fan uit bij concert in Brazilië

Een week na het overlijden van Ana Clara Benevides Machado, een Braziliaanse fan van Taylor Swift, heeft de zangeres haar familie uitgenodigd bij een van haar concerten. In eerste instantie kon de zangeres op heel wat kritiek rekenen na het overlijden, maar nu willen beide partijen tonen dat er wederzijds enorm veel respect is.

Taylor Swift is op dit moment een van de grootste artiesten ter wereld. Na een pauze van enkele maanden, begon ze een paar weken geleden opnieuw aan haar The Eras Tour. Het nieuwe luik van haar tour brengt haar eerst naar Zuid-Amerika en volgende zomer komt ze ook naar Europa.

Tijdens een van de concerten in Brazilië liep het vorige week mis. Door de enorme hitte in het land werd het voor de aanwezige fans enorm gevaarlijk. Duizenden fans vielen flauw, maar er was ook één fan die door de warmte bezweek en het niet overleefde: de 23-jarige Ana Clara Benevides Machado.

Overleden fan

Taylor Swift is momenteel bezig aan de Zuid-Amerikaanse tak van haar ‘The Eras Tour‘. Die ging begin november van start in Argentinië en bracht haar vorige week ook naar het Nilton Santos Olympic Stadium in Rio de Janeiro in Brazilië. Daar kreunden de inwoners al enkele weken onder een enorme hitte, waardoor het ook tijdens de concerten onhoudbaar warm werd. Zo liep de gevoelstemperatuur in het stadion zelfs op tot 59 graden Celsius.

Tijdens de tweede song van de avond liep het mis voor één fan. De 23-jarige Ana Clara Benevides Machado werd tijdens Cruel Summer onwel en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Daar overleed ze iets later. Taylor Swift reageerde later via Instagram op haar overlijden en cancelde nadien een concert om de veiligheid van haar fans tijdens de hittegolf te garanderen.

Bezoek

Ondertussen wordt het voorval door politie en verschillende andere instanties onderzocht. Daarbij zou er vooral gekeken worden naar het entertainmentbedrijf T4F, die fans verboden om eigen water mee te nemen. Zij zouden schuldig kunnen worden bevonden voor het in gevaar brengen van levens.

Ondertussen verhuisde de tour naar São Paulo, waar Taylor Swift haar Zuid-Amerikaanse tour zou afsluiten. Tijdens een van haar concerten afgelopen weekend was ook de familie van de overleden Ana aanwezig. Zij ontmoetten de zangeres na afloop en praatten met haar over ‘hun’ Ana Clara Benevides Machado.

Meer
Lees meer...