Fan Taylor Swift verdient duizenden euro’s aan verkopen van vriendschapsbandjes voor ‘The Eras Tour’

Ondertussen zit het Amerikaanse luik van The Eras Tour van Taylor Swift er tijdelijk op, maar toch is de tour nog dagelijks een van de meest besproken zaken op sociale media. Zo gaan er nog steeds heel wat video’s viraal op TikTok. Daarin zijn ook wel eens vriendschapsbandjes te spotten die fans speciaal voor het concert maken om met elkaar te kunnen ruilen. Dat fenomeen is onder de fans zo populair dat één fan er zelfs een business in gestart is.

Zangeres Taylor Swift is aan haar grootste tour ooit bezig. Zo stond ze de voorbije vijf maanden al in 20 verschillende Amerikaanse steden en begint ze later dit jaar aan haar internationale tour. Die brengt haar nog naar onder andere Mexico, Zuid-Amerika, Australië, Japan en Europa. Bij ons is de zangeres niet te zien, maar in Amsterdam, Parijs en Londen treedt Swift in de zomer van 2024 wel op.

Vriendschapsbandjes

Al sinds het begin van The Eras Tour in maart is er tussen de fans van de zangeres een soort regel gegroeid. Zo maken alle fans hun eigen vriendschapsbandjes die ze dan tijdens het concert uitdelen aan of ruilen met andere fans. Op die bandjes staan vaak korte songteksten, titels of uitspraken van Taylor Swift. Denk daarbij aan de woorden Shake It Off, Evermore of Love Story.

Het idee voor de bandjes komt uit de song You’re On Your Own, Kid van Taylors laatste gloednieuwe album ‘Midnights’. Daarin zingt de zangeres “Make the friendship bracelets, take the moment and taste it, you’ve got no reason to be afraid.” Zo gezegd, zo gedaan.

Big business

Ondertussen betreden fans dus met vaak meer dan vijftig bandjes de stadions om dan aan het ruilen te gaan. Maar in het maken van die bandjes kruipt natuurlijk ook veel tijd. En daar hebben enkele fans nu een slimme oplossing voor gevonden. Zo zijn er ondertussen op de site Etsy, waar mensen zelfgemaakte dingen kunnen verkopen, heel wat mensen die hun zelfgemaakte The Eras Tour-bandjes verkopen.

En of dat een goed idee was, want ondertussen is er zelfs al minstens één persoon die meer dan 16.000 dollar (14.500 euro) heeft verdiend met die business. Het gaat om de 46-jarige Jamie Tompkins die na het concert van Swift in Arlington, Texas besloot om haar eigen resterende bandjes te gaan verkopen op Etsy. Dat verkopen ging zo vlot, dat ze er in verderging.

“Je moet er wel veel werk insteken om het echt te laten werken”, vertelt Tompkins aan Insider. “Het is niet zomaar iets dat je erbij neemt. Maar als je er veel liefde insteekt, dan krijg je veel liefde terug.” Degenen die een ticket hebben kunnen bemachtigen voor Taylor Swift weten dus wat hen te doen staat.

Meer
Lees meer...