‘Temptation Island: Love or Leave’: maak kennis met de 4 koppels

Temptation Island keert eind augustus terug op Play5. Onder de naam Temptation Island: Love or Leave is het concept licht gewijzigd. Het basisidee blijft echter hetzelfde: vier koppels wagen zich aan de ultieme relatietest en proberen trouw te blijven aan elkaar. Dit zijn de vier stelletjes die deze keer de uitdaging aangaan.

Het was aanvankelijk onduidelijk of er dit jaar nog een seizoen van Temptation Island zou komen. Door de uitbraak van het coronavirus konden er het afgelopen jaar geen nieuwe afleveringen worden opgenomen. Daardoor kregen we dit voorjaar geen nieuw seizoen van onze favoriete guilty pleasure. Maar in het najaar komt er toch een nieuw seizoen. Al zal dat er anders uitzien dan we gewend zijn.

Nieuw concept

De programmamakers kiezen namelijk voor een iets anders concept onder de naam Temptation Island: Love or Leave. Het grote verschil is dat de verleiders niet enkel relaties willen stukmaken, maar ook zelf op zoek zijn naar de liefde. Zij zullen dus extra hard hun best doen om zelf niet alleen naar huis te moeten gaan. In Nederland is eerder al zo’n seizoen gemaakt dat later ook op Play5 te zien was.

Naast een nieuw concept is er ook gekozen voor een nieuw presentatorsduo. Viktor Verhulst en Monica Geuze nemen de fakkel over van Annelien Coorevits en Rick Brandsteder. Vorig week kregen we al een korte eerste teaser te zien die meteen het nodige drama bevatte. Nu maken we kennis met de vier deelnemende koppels.

Donna en Nico uit Rumst

Donna en Nico zijn het eerste Belgische koppel dat te zien zal zijn op Temptation Island: Love or Leave. Ze zijn beiden 26 jaar en leerden elkaar 2,5 jaar geleden kennen. De vonk sloef meteen over en dus lieten de twee er geen gras over groeien. Al snel kochten ze een appartement samen en ondertussen hebben ze ook twee hondjes.

Toch is het niet altijd allemaal rozengeur en maneschijn. Nico stoort zich namelijk soms aan het wantrouwen van zijn jaloerse vriendin. Met zijn deelname hier hoopt hij te bewijzen dat die ongerustheid onterecht is en dat hij te vertrouwen valt.

Als je het idee hebt dat Nico je bekend voorkomt, kan dat wel eens kloppen. In 2018 nam hij namelijk deel aan het derde seizoen van Ex on the Beach: Double Dutch.

Delphine en Bert uit Nederzwalm

Het tweede Belgische koppel is maar liefst al tien jaar samen. Toen Delphine (27) indertijd Bert (33) leerde kennen in het uitgaansleven had ze eigenlijk nog een andere vriend. Niet veel later besloot ze echter voluit voor Bert te gaan. De twee omschrijven zichzelf als absolute tegenpolen die elkaar wel perfect aanvullen.

Ook hier is het de man in de relatie die op Temptation Island: Love or Leave wil bewijzen dat hij te vertrouwen is. Het wantrouwen van Delphine is er echter wel met een reden. Vier jaar geleden kuste Bert namelijk met een andere vrouw, iets wat hij verzweeg voor zijn vriendin. Die misstap hopen ze na dit avontuur definitief achter zich te kunnen laten.

Wouter en Julia

De 30-jarige Wouter en de 24-jarige Julia leerden elkaar anderhalf jaar geleden kennen via een datingapp en zijn sindsdien een koppel. In dit Nederlandse koppel hebben beiden trust issues. Wouter heeft het moeilijk om Julia te vertrouwen door enkele slechte ervaringen in het verleden. Zij heeft er dan weer moeite mee dat Wouter in het begin van hun relatie niet eerlijk is geweest. Toch wil ze graag met haar vriend een toekomst uitbouwen, maar dan moet ze er wel zeker van zijn dat ook hij er volledig wil voor gaan.

Koen en Deborah

De 27-jarige Koen en de 24-jarige Deborah zijn al negen jaar samen en waren dus nog piepjong toen ze een relatie begonnen. In het begin hebben ze dan ook allebei nog met anderen contact gehad en dat zorgt al die jaren later nog steeds voor onderling wantrouwen. Doordat ze al zo lang en van zo’n jonge leeftijd samen zijn, vragen ze zich allebei ook af of er misschien toch niet ergens iemand is die beter bij hen past. Op Temptation Island: Love or Leave hopen ze op die vraag antwoord te krijgen.

Temptation Island: Love or Leave is vanaf 27 augustus iedere vrijdag om 20.35 uur te zien op Play5.

Meer
Lees meer...