‘Temptation Island USA’ trekt naar Netflix voor nieuw seizoen

Netflix heeft de rechten verkregen op de Amerikaanse versie van Temptation Island. Dat realityprogramma was meest recent te zien op USA Network, maar maakt nu dus de overstap naar de streamingdienst. Daarmee lijkt Netflix nog meer in te zetten op realityprogramma’s rond daten.

Love is Blind, The Circle, The Ultimatum: Marry or Move On, Dated & Related, Too Hot to Handle, Single’s Inferno, Are You the One?, Perfect Match … de lijst met realitydatingprogramma’s op Netflix is ondertussen haast eindeloos. En nu heeft de streamingdienst dus alweer een nieuwe titel aan hun programmatie toegevoegd.

Met Temptation Island haalt Netflix deze keer natuurlijk geen nieuw concept binnen. Het programma verscheen in de Verenigde Staten in 2001 voor het eerst op televisie. Na drie seizoenen op Fox en steeds slechtere kijkcijfers besloot de zender Temptation Island te cancelen. In 2019 besloot USA Network een nieuwe poging te wagen. Zij zouden uiteindelijk vijf seizoenen maken van Temptation Island, waarvan het laatste afgelopen zomer werd uitgezonden.

Netflix

Nu verhuist Temptation Island dus naar Netflix. Dat blijkt een casting call voor mogelijke kandidaten die recent online verscheen. In die oproep is sprake van opnames in mei 2024 in en rond Los Angeles. Het is nog niet duidelijk wanneer het nieuwe seizoen zal uitgezonden worden. Netflix werkt voor de productie van Temptation Island USA nog steeds samen met Banijay Studios North America, die ook de vorige seizoenen produceten.

België en Nederland?

De toekomst van Temptation Island in België en Nederland is heel wat minder zeker. De voorbije maanden kwam het programma meermaals heel negatief is het nieuws, waardoor de kans klein is dat er snel een nieuw seizoen zal gemaakt worden.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...