Left Right
scrollTop top

‘The Baby-Sitters Club’ seizoen 2 staat nu op Netflix


The Baby-Sitters Club
© (Van L naar R) Malia Baker, Shay Rudolph, Momona Tamada en Sophie Grace – bron: Landmark media/Netflix/Isopix

The Baby-Sitters Club is back in business! Dat kondigde Netflix zojuist aan op sociale media. Na een eerste seizoen vol vriendschap, avonturen, liefde en een beetje drama zetten de jonge meisjes hun clubje voort in seizoen twee van de serie.

The Baby-Sitters Club, een reboot naar de gelijknamige boekenreeks van Ann M. Martin, was vorig jaar een tv-hoogtepunt, niet alleen voor het vastleggen en overbrengen van puur plezier, maar ook voor het geven van warmte en vertrouwdheid aan het publiek tijdens een moeilijke tijd. De serie volgt vijf twaalfjarige meisjes die besluiten om als bijverdienste een babysitterclub op te richten. Ze hebben elk hun eigen persoonlijkheden, struggles en problemen, maar hebben het hart op de juiste plaats.

Leuk en charmant

Seizoen 2 van de originele Netflixserie is net zo hartelijk, leuk en charmant als het eerste seizoen, terwijl het tegelijkertijd meegroeit met de personages. Het tweede seizoen gebruikt de babysittersclub nu niet alleen om geld mee te verdienen, maar ook als een plek waar briljante jonge vrouwen tot hun recht kunnen komen.

In het eerste seizoen zagen we de babysittersclub, onder leiding van de perfectionistische Kristy (Sophie Grace), waarbij de meisjes het moesten opnemen tegen een groep oudere babysitters, die zowel een rijbewijs hebben als later thuis mogen zijn. Mary Anne, gespeeld door Malia Baker (Are You Afraid of the Dark?), werd voor het eerst verliefd en kregen haar en Dawns (Xochitl Gomez) ouders een relatie. Ondertussen stapte Kristy’s moeder Elizabeth (Alicia Silverstone, bekend van Clueless) opnieuw in het huwelijksbootje met de supersympathieke, en superrijke, Watson (Mark Feuerstein, In Her Shoes).

Seizoen 2

In de trailer van het tweede seizoen zien we een toevoeging van twee nieuwe clubleden: Mallory (Vivian Watson) en Jessi (Anais Lee). Mallory komt uit een grote familie en haar hoofdrol, gekoppeld aan funky artiest Claudia (Momona Tamada), toont haar hilarische (maar ongelooflijk irritante) pogingen om cool over te komen. Jessi is een balletdanseres die worstelt met de balans tussen haar verlangen om te slagen en gewoon een kind te zijn.

Elke aflevering volgt een ander lid, waarbij Kristy moet wennen aan haar nieuwe leven in een nieuw huis en Claudia (Momona Tamada) wil laten zien dat ze niet altijd even egoïstisch is. Stacey (Shay Rudolph, Lethal Weapon) wordt gevraagd om te spreken op een gala voor diabetes, Jessi staat voor een belangrijke keuze in haar balletcarrière en Mary Anne viert haar eerste Valentijn met haar nieuwe beau. Maar hoe groot (of hoe klein) een probleem ook mag zijn, ze kunnen altijd op elkaar rekenen.

The Baby-Sitters Club is verbazend genoeg interessant voor jong én oud, mede dankzij bekende gezicht zoals Marc Evan Jackson (The Good Place, Brooklyn Nine-Nine) en Silverstone. Terwijl voor de personages de conflicten en problemen heel dramatisch lijken raken ze toch redelijk snel opgelost, maar geven vooral telkens een belangrijke les mee. Showrunner Rachel Shukert (GLOW) zorgt ervoor dat er van alles juist genoeg is.

Seizoen 2 van The Baby-Sitters Club staat nu op Netflix

Alle afleveringen in één ruk uitgekeken? We got you, check onze 50 beste Netflixseries.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…