Netflix kondigt eerste LGTBQ+ kerstfilm ‘Single All The Way’ aan

De populaire streamingdienst Netflix blijft ons overdonderen met vervroegde kerstcadeautjes, of beter gezegd kerstfilms, want nu droppen ze enkele beelden van hun eerste gay kerstfilm genaamd Single All The Way. De romcom zal voor het eerst een homoseksuele romance centraal zetten, met niet één maar zelfs twee potentiele romantische vooruitzichten voor het hoofdpersonage.

“Je mag je verwachten aan spektakel, wijn, sexy kerstmannen, een beetje bedrog, een hele hoop liefdadigheid en Jennifer Coolidge”, zegt hoofdrolspeler Michael Urie (Ugly Betty, Younger) in Entertainment Weekly. “Zoals in elke goede kerstfilm, zal er veel kerstversiering zijn, maretak en heel veel flanel”, voegde Urie nog toe, “maar nog nooit eerder was je getuige van een grote kerstmisverkiezing met kinderen, geschreven/geproduceerd/geregisseerd door en met Jennifer Coolidge in de hoofdrol. Het is het vrolijkste wat Kerstmis kan overkomen sinds Mariah!”

Het plot

Om wat specifieker te zijn: Peter (Michael Urie) haalt zijn beste vriend Nick (Philemon Chambers) over om met hem mee naar huis te komen voor de feestdagen en te doen alsof ze een koppel zijn, zodat zijn zeurende familie hem even gerust laat. Er is echter één probleem, want Peter’s moeder, Carole (Kathy Najimy), is van plan om een blind date voor hem te regelen met haar belachelijk knappe fitnessinstructeur, James (Luke MacFarlane). Wij snappen Peter zijn dilemma dus wel. En dan hebben we het nog niet gehad over de vrijgezelle tante Sandy, gespeeld door de iconische Jennifer Coolidge (Legally Blonde, A Cinderella Story, The White Lotus).

Single All the Way is afkomstig van regisseur Michael Mayer en scenarioschrijver Chad Hodge, die ook als uitvoerende producenten van de film fungeren. Naast Urie, Chambers, Macfarlane, Coolidge en Najimy, schitteren ook Barry Bostwick (The Rocky Horror Picture Show) en Jennifer Robertson (Schitt’s Creek, Twitches, Ginny & Georgia) in de film. Joel S. Rice is de producent.

First look

Zo te zien heeft Netflix een flinke dosis kerstfilms klaarstaan die deze herfst/winter in première zullen gaan, met onder andere nog The Princess Switch 3, A Castle for Christmas, A Boy Called Christmas, Love Hard en 1000 Miles from Christmas.

De streamingservice teasede de eerste beelden van Single All The Way op Twitter. De blik op Coolidge haar gezicht zegt alles.

Deze LGBTQ+ kerstfilm staat vanaf 2 december op Netflix. Check ondertussen onze 50 beste Netflixseries.

Meer
Lees meer...