‘The Banshees Of Inisherin’: Oscarkanshebber vanaf vandaag te bekijken op Disney+

Goed nieuws voor filmliefhebbers, want de vaak bekroonde film The Banshees Of Inisherin is vanaf vandaag te streamen via Disney+. De nieuwste film van scenarist-regisseur Martin McDonagh is ook een van de grote kanshebbers op de Oscars komende nacht.

Scenarist-regisseur Martin McDonagh wist de afgelopen jaren al vaak te bekoren met de films In Bruges (2008), Seven Psychopats (2012) en Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017). Maar volgens veel filmkenners is The Banshees Of Inisherin de beste van het viertal.

Kapotte vriendschap tussen Pádraic en Colm

Het verhaal flitst ons naar het jaar 1923 en naar het fictieve Ierse eiland Inisherin. Pádraic (Colin Farrell) die een saai, maar gestructureerd leven leidt: hij woont bij zijn zus, zorgt voor de koeien en voor zijn mini-ezel Jenny en elke dag om klokslag twee uur in de namiddag gaat hij bij zijn beste vriend Colm (Brendan Gleeson) op de deur kloppen en trekken ze samen naar de plaatselijke pub om bier te drinken en te praten over alles en niets.

De verbazing van Pádraic is dan ook groot wanneer Colm op een dag de deur niet wil openmaken en niet met hem mee wil komen. Hij begint zich eerst af te vragen of hij misschien in een zoveelste dronken bui iets verkeerds gezegd of gedaan heeft, maar kan zich met de beste wil van de wereld niet herinneren wat dat dan zou zijn. Wanneer Colm even later toch afzakt naar de pub en Pádraic hem confronteert, doet het antwoord hem aan de grond genageld staan: “I just don’t like ya anymore“.

9 Oscarnominaties

The Banshees Of Inisherin is sinds zijn release vaak geprezen. Zo heeft de film bij de recensenten 96 procent op Rotten Tomatoes. Het won ook al vier BAFTA’s en drie Golden Globes. Daar komt komende nacht mogelijk nog een Oscar bij ook. The Banshees Of Inisherin kreeg namelijk maar liefst negen nominaties voor de Academy Awards.

(Her)bekijk hier de trailer van The Banshees Of Inisherin:

The Banshees Of Inisherin is nu te bekijken via Disney+.

Meer
Lees meer...