‘The Blind Side’-inspiratie Michael Oher laat weten dat adoptie een leugen was en familie profiteerde van succes

De Amerikaanse man waarop de succesvolle film The Blind Side met onder andere Sandra Bullock op gebaseerd is, doet zijn boekje open. Volgens hem is zijn leven namelijk helemaal niet te vergelijken met wat er in de film getoond wordt. Zo werd hij nooit geadopteerd, maar onder conservatorschap geplaatst. Daardoor kon de familie Tuohy van hem en zijn succes profiteren.

Opvallend nieuws uit de Verenigde Staten. Daar heeft de voormalige NFL-ster Michael Oher zich uitgelaten over de leugens waarin hij jarenlang heeft geleefd. Voor de meesten klinkt de naam niet bekend in de oren, maar toch is het verhaal van de Amerikaan wereldberoemd. Dat komt door de film The Blind Side, waar zijn hartverwarmende verhaal werd verteld. Maar daar lijkt nu toch niet alles van te kloppen. Volgens Oher heeft zijn familie namelijk vooral van hem geprofiteerd.

The Blind Side

De film waarin Ohers verhaal werd verteld kwam uit in 2009 en had met onder andere Sandra Bullock en Lily Collins alvast enkele bekende namen in de cast. De rol van Oher zelf werd gespeeld door acteur Quinton Aaron.

Het verhaal volgt de American Football-speler door zijn jeugd. Daarin krijgt hij met heel wat armoede te maken, waarna hij wordt geadopteerd door Leigh Anne en Sean Tuohy. Daarna ontpopt hij zich tot een van de grootste talenten in de sport en liggen alle grote teams aan zijn voeten. Uiteindelijk werd Oher tijdens de NFL Draft in 2009 in de eerste ronde gekozen door de Baltimore Ravens.

Het echte verhaal

In het echte leven kwam Oher ook bij de Baltimore Ravens terecht, maar toch verliep het volledige verhaal heel wat anders. Dat meldt ESPN. Michael Oher zou namelijk een rechtszaak zijn begonnen tegen “zijn ouders” Sean en Leigh Anne. Daarin staat vermeld dat het koppel Oher nooit echt heeft geadopteerd, maar dat ze hem op zijn 18de verjaardag wel een opvallend contract hebben laten tekenen.

Door dat contract zou het koppel enkel als conservator fungeren. Op die manier konden ze zelf zakelijke beslissingen maken voor “hun zoon” en dus ook door hem heel wat geld verdienen. Dat is te vergelijken met hoe zangeres Britney Spears jaren onder het gezag van haar vader leefde. Met de rechtzaak wil Oher vooral dat het koppel stopt met het gebruiken van zijn naam voor allerlei zaken.

Meer
Lees meer...