Lily Collins zal Polly Pocket spelen in film geregisseerd door Lena Dunham

Mattel liet recent nog weten dat het na Barbie werkt aan 45 films over speelgoed. Over de eerste van die 45 krijgen we nu al wat meer info. Het zal gaan om een film over Polly Pocket. De hoofdrol als Polly Pocket zal daarbij gespeeld worden door Lily Collins (Emily in Paris) en de film zal geregiseerd worden door Lena Dunham (Girls).

Na Barbie mogen we ons klaarmaken voor een nieuwe film over een bekende speelgoedpop. Deze keer moeten we het iets kleiner zoeken, met Polly Pocket. De film is voorlopig nog in de startfase, maar heeft wel al een hoofdrolspeelster en regisseur gevonden.

Polly Pocket

Polly Pocket krijgt binnenkort de Barbie-behandeling, want ook zij krijgt haar eigen film. De hoofdrol als Polly Pocket zal gespeeld worden door Lily Collins, die vooral bekend is voor haar rol als Emily in Emily in Paris. De film zal geregisseerd worden door Lena Dunham, die eerder ook al de reeksen Girls en Genera+ion maakte. Het lijkt er dus op dat we ook hier geen typisch verhaal over een speelgoedfiguurtje moeten verwachten. Polly Pocket ontstond in 1989 en was toen een deel van Bluebird Toys. In 1998 werd Bluebird Toys overgenomen door Mattel, het moederbedrijf van Barbie.

Lily Collins liet al weten dat ze uitkijkt naar de rol. “Als kind had ik een obsessie met Polly Pocket. Het is een droom die uitkomt. Ik kan niet wachten om deze kleine speelgoedfiguurtjes naar het grote scherm te brengen. Het wordt een leuke, moderne interpretatie van Polly.” Ook Lena Dunham heeft een persoonlijke band met Polly Pocket. “Als kind ontsnapte ik urenlang van de wereld met Polly Pocket. Ze gaf me een kleine wereld vol magie en de autonomie om ze zelf in te vullen. Het is dus poëtisch dat ik deze ideeën nu kan gebruiken in een film met de briljante Lily Collins, producer Robbie Brenner, Mattel en MGM.”

Het is nog niet geweten wanneer de film over Polly Pocket zal verschijnen.

Meer
Lees meer...