‘The Crown’-ster Claire Foy door stalker bedreigd met verkrachting

The Crown-ster Claire Foy (38) werd een tijd geleden lastig gevallen door een stalker. De Britse actrice kreeg in een maand tijd meer dan duizenden berichten van de man, waarin hij zelfs dreigde met verkrachting. De stalker staat nu terecht in een rechtbank in Londen.

Claire Foy staat vooral bekend door haal rol als Queen Elizabeth in eerste seizoenen van de populaire Netflixserie The Crown. Eind vorige maand werd de actrice echter opgeschrikt door een stalker. De man stuurde duizenden mailtjes waarin hij zijn obsessie met Foy duidelijk liet blijken. In de berichten schreef de stalker zelfs dat hij Claire Foy wil verkrachten. De 39-jarige verdachte moest zich donderdag verdedigen in de rechtbank in Londen.

Contactverbod

De stalker viel de hele omgeving van Claire Foy lastig. Zo contacteerde hij ook de zus, agent en publiciste van de actrice. In zijn berichten stuurde hij onder andere dat hij het vriendje van Foy wilde zijn en dat hij haar thuis zou opzoeken. Daarnaast dreigde de man ook dat hij Foy wilde verkrachten. Vervolgens ging hij eind december ook daadwerkelijk langs bij het huis van de actrice en begon er voortdurend aan te bellen. Zij verwittigde toen de politie.

De man kreeg eerder in februari al een contactverbod met Claire Foy opgelegd. Dat contactverbod zou normaal op 4 juli aflopen. Maar de rechter heeft besloten om dit te verlengen tot de volgende hoorzitting op 22 juli. Als de verdachte daadwerkelijk schuldig wordt bevonden, riskeert hij een gevangenisstraf die kan oplopen tot vijf jaar.

Meer
Lees meer...