‘The Iron Claw’ met Zac Efron en Jeremy Allen White krijgt releasedatum

Een van de meest veelbelovende films van het jaar heeft eindelijk een releasedatum gekregen voor ons land. Vanaf woensdag 6 maart kan je namelijk gaan kijken naar The Iron Claw, een film over de dramatische familiegeschiedenis van de populaire worstelfamilie Von Erich met een indrukwekkende cast.

A24 is ongetwijfeld de meest geprezen filmstudio van het moment. Zo kregen ze de afgelopen acht jaar maar liefst 49 Oscarnominaties, waarvan ze velen wisten te verzilveren. De bekendste films van A24 zijn onder andere AmyMoonlightThe LobsterLady BirdUncut GemsMinariEverything Everywhere All at Once en The Whale.

Bij die lange lijst komen dit jaar ongetwijfeld opnieuw heel wat nieuwe Oscarnominaties. Een van de films die daarvoor moet zorgen is The Iron Claw. Die film verscheen in de Verenigde Staten al eind vorig jaar en is daar een groot succes.

Von Erich

The Iron Claw vertelt het waargebeurde verhaal over de opkomst en de ondergang van de bekende worstelaarsfamilie Von Erich. Vader Fritz was zelf een succesvol worstelaar, maar kreeg ook al vroeg met een grote tragedie te maken. Hij verloor zijn eerste zoon Jack door een elektrocutie toen die amper zes jaar was. Daarna probeert hij zijn vijf andere zonen hem te laten opvolgen als professionele worstelaars, met als idee dat ze zo beter bestand zijn tegen de harde realiteit van het leven.

Hij stoomt ze dan ook op zijn eigen keiharde manier klaar voor het leven in de ring. Buiten die ring vergaat het de Von Erich-familie echter heel wat minder goed. Op Kevin na zullen alle zoons namelijk allemaal vroegtijdig komen te overlijden, iets wat de aanleiding was voor het ontstaan van de term ‘Von Erich-vloek’.

Zac Efron en Jeremy Allen White

De grootste en meest verrassende naam in de cast is ongetwijfeld Zac Efron (High School Musical), die Kevin Von Erich speelt. Hij wordt genoemd als een outsider voor een Oscarnominatie. Hetzelfde geldt voor Jeremy Allen White (The Bear), die Kerry speelt. Harris Dickinson (Triangle of Sadness) als David en Stanley Simons (Angelfish) als Mike spelen de andere zoons. Hun vader Fritz Von Erich wordt gespeeld door Holt McCallany (Mindhunter) en hun moeder Doris door Maura Tierney (ER). 

Bekijk hier de trailer van The Iron Claw:

The Iron Claw is vanaf woensdag 6 maart te bekijken in de Belgische cinema’s.

Meer
Lees meer...