Left Right
scrollTop top

The Killers brengen hun nieuwe album ‘Pressure Machine’ al volgende maand uit


© © Danny Clinch

The Killers hebben de komst van hun zevende album aangekondigd. ‘Pressure Machine’ is er al op 13 augustus. Brandon Flowers reflecteert op dat album over het leven en opgroeien in een klein Amerikaans stadje.

Het nieuwe album kreeg vorm toen de band plots veel tijd vrij kreeg omdat alle concerten werden afgelast door de coronapandemie. Frontman Brandon Flowers vertelde over die periode dat het de eerste keer was in lange tijd dat hij met stilte geconfronteerd werd. Uit de stilte ontstond een plaat met nummers die anders klinken dan typische Killers-nummers, nummers over de ervaringen van de zanger met het opgroeien in een klein plaatsje in Utah.

Flowers woonde van zijn tiende tot zijn zestiende in Nephi, Utah, een stadje dat in de jaren 50 was blijven steken, ware het niet dat de auto-industrie er zeer aanwezig was. Volgens de frontman zijn vele van de herinneringen aan de gebeurtenissen en de mensen daar gelinkt aan angst en verdriet.

Universal Music

‘Pressure Machine’

Het was dan ook de eerste keer in de geschiedenis van de band dat alle teksten klaar waren voor er nog maar één noot muziek was gespeeld. Op ‘Pressure Machine’ vertelt Flowers vanuit verschillende perspectieven verhalen over mensen die hij echt gekend heeft, over het leven in een klein Amerikaans stadje, over persoonlijke strijden, overweldigende spijt en lokale tragedies.

Het album volgt al snel na ‘Imploding The Mirage’, het zesde album van de band dat nog maar in een recent verleden verscheen, in augustus 2020.  Een eerste nummer van het nieuwe album is er nog niet, een trailer wel.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…