‘The Last of Us’-maker: “Ik sprak met deze acteur over de rol van Joel”

Pedro Pascal schitterde eerder dit jaar in The Last of Us in de rol van Joel. Toch was hij niet de enige acteur die in de running was voor die rol. Showrunner Craig Mazin heeft namelijk toegegeven dat hij ook met Matthew McConaughey had gebabbeld.

The Last of Us is een van de populairste series van het jaar. De komst van een tweede seizoen is dan ook geen verrassing. Dat seizoen zal zich vooral focussen op de verhaallijn uit de game The Last Of Us Part II. Daarbij is sprake van een tijdsprong, maar die zal geen invloed hebben op de cast van de serie. Bella Ramsey en Pedro Pascal zullen dus opnieuw te zien zijn als Ellie en Joel, al kan die rol van die laatste er mogelijk wat anders uitzien (let op: spoilers in de link).

Matthew McConaughey

Hoewel Pedro Pascal mede dankzij zijn rol in The Last of Us uitgroeide tot een van de populairste acteurs van het moment, was het niet altijd zeker dat hij Joel zou spelen. “Ik heb erover met Matthew McConaughey gesproken. Het waren wel niet meerdere gesprekken. Het was meer een: ‘Hé, hier is iets om over te praten.'”, legt showrunner Craig Marzin uit in een gesprek met de Happy Sad Confused-podcast. Dat de naam van Mahershala Ali ook is gevallen als optie voor Joel ontkent Marzin trouwens.

“Pedro Pascal stond vanaf het begin op onze lijst. We hoorder echter dat hij niet beschikbaar was. Toen wisten we niet meteen wat te doen tot ik een telefoontje kreeg van zijn agent die zei: ‘Weet je, hij zou wel eens beschikbaar kunnen zijn.'”, gaat Marzin verder. “Matthew McConaughey is een geweldige acteur. Ik weet zeker dat het goed zou geweest zijn, maar het was anders geweest. Ik hou van hetgeen dat we hebben gemaakt, dus ik denk dat ik kan zeggen dat het gelukt is.”

Meer
Lees meer...