‘The Last of Us’: Seizoensfinale toont eindelijk waarom Ellie immuun is

Het eerste seizoen van The Last of Us zit erop. In de slotaflevering zagen we niet alleen hoe het avontuur (voorlopig) afloopt voor Joel en Ellie. We kwamen daarnaast ook eindelijk te weten hoe het komt dat Ellie als enige immuun is tegen de Cordyceps.

Let op: dit artikel bevat spoilers over The Last of Us.

Negen weken geleden begon The Last of Us met Joel (Pedro Pascal) en Ellie (Bella Ramsey) die de QZ in Boston verlieten. Daarbij hoopten ze Fireflies te vinden aan de andere kant van de Verenigde Staten. Ellie blijkt namelijk als enige immuun te zijn voor de dodelijke Cordyceps. 

Ellie

In de slotaflevering van het eerste seizoen van The Last of Us zagen we hoe de dokter van de Fireflies inderdaad dacht Ellie te kunnen gebruiken om mensen te genezen van de schimmel. Daarbij zou ze echter wel moeten sterven. Joel wil dat uiteraard niet laten gebeuren en vermoord dan ook alle Fireflies.

Maar aan het begin van de negende aflevering krijgen we ook nog iets anders interessants te zien. Daar is er namelijk een cameo van actrice Ashley Johnson. Zij speelt in de games van The Last of Us Ellie, maar in de reeks Anna, de moeder van Ellie.

Marlene

In de scène met Anna zien we hoe zij, op het moment dat ze op het punt staat te bevallen van Ellie, gebeten wordt door een geïnfecteerde. Kort daarna wordt ze gevonden door Marlene die haar doodschiet en Ellie meeneemt. Op dat moment lijkt Marlene al te beseffen dat Ellie mogelijk de sleutel is tot een geneesmiddel.

Op het moment dat de chirurg van de Fireflies Ellie wil opereren, geeft Marlene meer details over haar immuniteit. “Onze dokter denkt dat de Cordyceps in Ellie sinds haar geboorte met haar is meegegroeid. Het produceert een soort chemische boodschapper. Het laat normale Cordyceps denken dat zij Cordyceps is. Daarom is ze immuun”, legt Marlene uit.

Meer
Lees meer...