‘The Little Mermaid’ verschijnt vandaag in de bioscoop

Het is eindelijk zover! Vanaf vandaag kan je in de cinema gaan kijken naar de nieuwe live-actionremake van The Little Mermaid. De film, met Halle Bailey in de hoofdrol, kon al rekenen op lovende kritiek en wordt zelfs al stilletjes “de beste live-actionremake van Disney tot nu toe” genoemd. Wie het zelf eens wil bekijken, kan dat dus vanaf nu.

Er is al heel wat inkt gevloeid over de live-actionremake van The Little Mermaid, al van bij de bekendmaking van de cast kwamen er kritische reacties. Wanneer we dan de eerste posters en trailers te zien kregen, kwamen er opnieuw gemengde reacties. Maar nu kan je zelf oordelen, want de film is vanaf vandaag te vinden in de Belgische zalen.

The Little Mermaid

The Little Mermaid is de zoveelste Disneyklassieker die een live-actionremake krijgt. In de trailers kregen we al te zien dat het verhaal in grote lijnen hetzelfde is gebleven als het origineel uit 1989. Zo zien we hoe zeemeermin Ariel (Halle Bailey) droomt van een leven boven water, maar haar vader wil haar beschermen tegen de mensen die verantwoordelijk waren voor de dood van haar moeder. Maar wanneer Ariel op een dag prins Eric (Jonah Hauer-King) ziet en hem moet redden na een schipbreuk wil ze er alles aan doen om op het land te kunnen leven. Daarvoor schakelt ze uiteindelijk de hulp in van de zeeheks Ursula (Melissa McCarthy) die haar benen geeft in ruil voor haar prachtige stem.

Hoewel het verhaal hetzelfde blijft, is er in de live-actionremake wel het een en ander toegevoegd aan het plot. Zo werden er vier nieuwe nummers toegevoegd aan de film en kreeg de tekst van enkele andere nummers ook een update. De live-actionremake duurt ook bijna een uur langer dan het origineel, waarbij je je dus kan verwachten aan een aantal gloednieuwe scènes.

Bekijk hier nog eens de trailer voor The Little Mermaid:

Lees hier onze uitgebreide review van de film.

Meer
Lees meer...