Left Right
scrollTop top

‘The Masked Singer’: vier overgebleven kandidaten zingen elk twee nummers


The Masked Singer halve finale
© VTM

The Masked Singer op VTM nadert zijn ontknoping. Vrijdag nemen de overgebleven vier kandidaten het tegen elkaar op voor een plaats in de finale. Daarvoor zullen ze allemaal niet één, maar twee nummers moeten zingen.

Nadat we vorige week afscheid hebben moeten nemen van Aap – en dus van Ruth Beeckmans – zijn er nog vier gemaskerde deelnemers over in The Masked Singer. Duiker, Koningin, Suikerspin en Wolf strijden voor één van de drie finaleplaatsen.

In de halve finale op vrijdag 30 oktober om 20.40 uur zingen de overgebleven deelnemers elk twee nummers. Daarin moeten ze de jury, het studiopubliek en het digitale thuispubliek overtuigen. Een face-off is er namelijk niet meer. De juryspeurders steunen nadien twee kandidaten rechtstreeks door naar de finale. Vervolgens beslist het publiek in de studio en het digitale thuispubliek wie hen mag vervoegen en wie vlak voor de finale ontmaskerd wordt.

Zwoele Wolf en rappende Koningin

Wolf begint de aflevering met het zwoele, opzwepende Pony van Ginuwine. Als tweede nummer kiest hij voor Everybody van Backstreet Boys. “Wolfie’s back, alright!, klinkt het bij de jury. Topfavoriet Koningin laat een verrassende kant van haarzelf zien door te rappen tijdens het nummer Girl On Fire van Alicia Keys. Maar vooral haar tweede nummer – California Dreamin’ van Sia – maakt indruk en levert een staande ovatie op van de speurders.

<div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/176940?automute=false&autoplay=true&pip=false&single_play=true&sticky=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Queen B-Suikerspin en dansende Duiker

Suikerspin begint haar halve finale met Crazy In Love van Beyoncé. Daarna toont ze haar gevoeligere kant met Who You Are van Jessie J. “Ik vind Suikerspin heel cool, echt een grave griet. Ik ben fan”, reageert Julie Van den Steen.

Tot slot maakt Duiker er een thema-aflevering van zichzelf. Hij opent met de Nederlandse Eurovisiesongfestivalwinnaar van 2019 Arcade van Duncan Laurence. Daarna waagt Duiker zich aan het aanstekelijke Think About Things van het IJslandse Daði & Gagnamagnið, de topfavoriet van het afgelaste Songfestival van dit jaar.

Of het genoeg is voor een finaleplaats zien we komende vrijdag 30 oktober om 20.40 uur. Na die halve finale krijgen we in de finaleweek trouwens maar liefst drie afleveringen van The Masked Singer.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.160.472
 • Aantal
  doden
  1.396.267
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  559.902
 • Aantal
  doden
  15.755