‘The Office’: Greg Daniels werkt aan een spin-off

De kans lijkt steeds groter dan we in de nabije toekomst een nieuwe The Office-achtige serie krijgen. Greg Daniels, die de originele Britse versie herwerkte tot de Amerikaanse versie, heeft daarvoor namelijk heel wat scenaristen samengeroepen.

Het eerste seizoen van de Britse versie van The Office, met Ricky Gervais, dateert al van 2001. In 2005 ging de Amerikaanse versie, met Steve Carell, van start. Die reeks liep uiteindelijk tot 2013, al zouden sommige fans die laatste seizoenen misschien liever vergeten. Sindsdien zijn er in heel wat landen al remakes gemaakt van de populaire sitcom. Meest recent was dat het geval in Saudi-Arabië, en binnenkort komt er op Prime Video ook een Australische versie.

Spin-off

De laatste jaren is er ook al regelmatig sprake van een reboot of spin-off van de Amerikaanse versie van The Office en dat nieuws is nu opnieuw opgedoken. Volgens de website Deadline komt Greg Daniels deze week samen met een reeks vertrouwde scenaristen en schrijvers om te brainstormen over ideeën voor een vervolgserie.

Greg Daniels heeft al vaak aangegeven dat hij geen letterlijk vervolg wil maken op The Office US. Daarnaast zou hij ook geen zin hebben in een complete reboot. Hij staat echter wel open voor een soort spin-off. Daarbij zijn er meerdere mogelijkheden. Zo kan het gaan om een nieuwe mockumentary in dezelfde wereld als de oorspronkelijke serie. Daarnaast wordt er ook gedacht aan een reeks die hetzelfde concept is, maar gaat over een ander onderwerp, geen papierfirma dus. Wat er ook beslist wordt, van de originele cast zullen we niet meer moeten verwachten dan hooguit een korte cameo.

Meer
Lees meer...