Nieuwe HBO-serie ‘The Sympathizer’ met Robert Downey Jr. komt naar Streamz en krijgt trailer

Streamz lanceert volgende maand de prestigieuze nieuwe HBO-reeks The Sympathizer. Daarin volgen we het levensverhaal van een dubbelagent die uit het Zuid-Vietnamese leger moet vluchten naar de Verenigde Staten, maar in het geheim blijft spioneren en rapporteren. De reeks is van de hand de bekende Zuid-Koreaanse regisseur Park Chan-wook.

HBO en A24 staat al langer synoniem met kwaliteit als het aankomt op series en films. Als beiden de handen in elkaar slaan, zijn de verwachtingen dan ook groot. Bovendien is The Sympathizer gebaseerd op het gelijknamige boek van auteur Viet Thanh Nguyen dat in 2016 de Pulitzerprijs won.

Spion

De zevendelige spionagethriller wordt geproduceerd door Robert Downey Jr., terwijl hij zelf ook een grote rol speelt in de reeks. Het verhaal volgt de strijd van een half-Franse, half-Vietnamese communistische spion tijdens de laatste dagen van de Vietnamoorlog en wat er gebeurt nadat hij is verbannen naar de Verenigde Staten.

Daar merkt hij dat zijn leven als dubbelspion nog niet helemaal voorbij is. Vanuit Los Angeles blijft hij namelijk bespioneren en rapporteren aan de Viet Cong. Ondertussen groeit zijn loyaliteit voor zijn nieuwe vaderland echter steeds meer.

Cast

Naast Downey Jr. is ook Sandra Oh (Grey’s Anatomy) te zien in The Sympathizer. De hoofdrol is dan weer in handen van Hoa Xuande (Cowboy Bebop), terwijl ook de populaire Vietnamese-Amerikaanse zangeres Ky Dyun te zien is.

Don McKellar en de legendarische Zuid-Koreaanse regisseur Park Chan-wook, bekend van onder andere Oldboy (2003), The Handmaiden (2016) en Decision To Leave (2022), zijn showrunners van dienst. Die laatste zal ook de eerste drie afleveringen regisseren. Fernando Meirelles (Cidade de Deus) neemt aflevering 4 voor zijn rekening, terwijl Marc Munden (Utopia) de drie laatste afleveringen regisseert.

Bekijk hier de trailer van The Sympathizer:

The Sympathizer is vanaf maandag 15 april te zien op Streamz.

Meer
Lees meer...