Netflix kondigt Zuid-Koreaanse film ‘Uprising’ aan van regisseur Park Chan-wook (‘Oldboy’)

Dit jaar zal Netflix opnieuw tientallen Zuid-Koreaanse series en films uitbrengen. Al deze titels werden in een video voorgesteld. Daarbij kregen we ook de eerste beelden te zien van Uprising, een veelbelovende film van regisseur Park Chan-wook.

Netflix heeft vandaag alle Zuid-Koreaanse titel voor 2024 aangekondigd. Daarbij zitten enkele titels die we al kenden, zoals de tweede seizoenen van Squid Game, Hellbound en Physical: 100 en het derde seizoen van Sweet Home. Maar er waren ook nieuwe reeksen en films. Eén daarvan is de film Uprising, die gemaakt wordt door Park Chan-wook, de regisseur van de geprezen films OldboyThe Handmaiden en Decision to Leave.

Uprising

Uprising zal zich afspelen in het Joseon-tijdperk, kort na de oorlog. We volgen twee mensen die als kind goede vrienden waren, maar doorheen te tijd vijanden werden. Het gaat om Cheon-yeong (Gang Dong-won), een slaaf met een opmerkelijk talent voor gevechtssporten, die dit probeert in te zetten om los te breken uit z’n onderdanige rol, en Jong-ryeo (Park Jeong-min), de meester van Cheon-yeong en een telg uit de meest invloedrijke militaire familie van de Joseon-dynastie.

De hoofdrollen worden dus gespeeld door Gang Dong-won (Peninsula) en Park Jeong-min (Hellbound). Daarnaast zullen ook Cha Seung-won (Our Blues), Kim Shin-rock (Moving), Jin Sun-kyu (Kingdom) en Jung Sung-il (The Glory) in de film te zien zijn. De film is geschreven door Park Chan-wook (OldboyThe Handmaiden en Decision to Leave) en Shin Chul (My Sassy Girl). De regie is in handen van Kim Sang-man (Midnight FM).

Voorlopig is er nog geen exacte releasedatum voor Uprising bekend, maar de reeks zal in het vierde kwartaal van 2024 verschijnen op Netflix.

Bekijk hier de teaser van Netflix met alle Zuid-Koreaanse titels voor 2024:

Uprising zal in het vierde kwartaal van 2024, tussen oktober en december dus, verschijnen op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...