‘Sweet Home 2’ staat nu op Netflix

Het langverwachte tweede seizoen van de Zuid-Koreaanse horrorreeks Sweet Home is vanaf nu te vinden op Netflix. Het is ondertussen bijna drie jaar geleden dat het eerste seizoen verscheen, maar op het derde zullen we nu waarschijnlijk niet zo lang moeten wachten.

Eind 2020, ondertussen bijna 3 jaar geleden, verscheen het eerste seizoen van de Zuid-Koreaanse horrorreeks Sweet Home op Netflix. In de reeks volgen we Cha Hyun-su die in een monsterapocalyps terechtkomt. Het tweede én derde seizoen werden vorig jaar bevestigd en het tweede seizoen is nu te vinden op de streamingdienst.

Sweet Home

Sweet Home volgt de jonge Cha Hyun-su (Song Kang) die na een familiedrama depressief en zelfs suïcidaal zijn huis verlaat en alleen gaat wonen in een appartement. Maar al snel wordt hij daar belaagd door monsters. Hyun-soo en de andere mensen in het appartementsgebouw zitten vast, want de monsters komen van alle kanten. Samen proberen ze zich zo lang mogelijk te beschermen.

De reeks was de eerste Zuid-Koreaanse serie die het tot de top 10 van de Verenigde Staten schopte en haalde daar op z’n hoogtepunt de derde plaats. Uiteindelijk haalde het de top 10 in meer dan 70 landen en werd het in totaal door meer dan 22 miljoen huishoudens bekeken. Hoewel de reeks dus wel een succes was, duurde het bijna twee jaar tot het nieuws kwam dat er een tweede (en ook een derde) seizoen zou volgen.

Sweet Home seizoen 2

Netflix kondigde de release van het tweede seizoen recent aan met eerste teaser, die al snel gevolgd werd door de tweede teaser en de officiële trailer. Daarin kregen we te zien hoe iedereen het risico loopt om zelf een monster te worden. “Vertrouw niemand, dat is de enige manier waarop we deze plaats kunnen beschermen”, horen we zo. De monster zijn geëvolueerd en kunnen zich nu dus beter verschuilen onder de mensen. Het lijkt dus een moeilijke opgave te worden om iets te doen aan deze monsters en eentje waarin Hyung-su een belangrijke rol kan spelen. De trailer stelt ook de vraag wie het echte monster is in een wereld waarin monsters opduiken, maar ook de mensen beheerst worden door angst en wantrouwen.

Heel wat personages uit het eerste seizoen keren terug in het tweede seizoen. Zo zijn Song Kang (Love AlarmNevertheless), Lee Jin-wook (The Beauty InsideBulgasal: Immortal Souls), Lee Si-young (ZombieverseBoys Over Flowers), Go Min-si (Love AlarmJirisan) en Park Gyu-young (It’s Okay to Not Be OkayCelebrity) opnieuw te zien in het tweede seizoen van Sweet Home. Zij krijgen het gezelschap van onder andere Yu Oh-seong (The SpyFriend), Oh Jung-se (When The Camellia BloomsIt’s Okay to Not Be Okay), Kim Mu-yeol (BallerinaJuvenile Justice), Jung Jin-young (My First First LoveLove in the Moonlight) en Kim Shin-rok (MovingBurning).

Hoofdrolspeler Song Kang liet ook al weten dat hij binnenkort aan zijn verplichte legerdienst zal beginnen en dat het derde seizoen van Sweet Home daardoor al volledig werd ingeblikt. We zullen deze keer dus hoogstwaarschijnlijk geen drie jaar moeten wachten op een nieuw seizoen van de reeks.

Bekijk hier nog eens de officiële trailer voor het tweede seizoen van Sweet Home:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...