The Undertaker, een van de meest legendarische worstelaars ooit, stopt na 30 jaar in WWE

De iconische worstelaar Mark Calaway, beter bekend als The Undertaker, heeft op 55-jarige leeftijd afscheid genomen van de WWE. Met zijn lange staat van dienst, zijn topprestaties en populariteit wordt hij door velen beschouwd als een van de grootste professioneel worstelaars aller tijden.

Het was op de Survivor Series afgelopen weekend in Orlando in Florida dat The Undertaker afscheid nam van het professioneel worstelen. “Mijn tijd is gekomen om The Undertaker in vrede te laten rusten”, zei Calaway kenmerkend traag waarna hij zijn hoofd boog.

Het was op hetzelfde event in 1990 dat The Undertaker zijn debuut had gemaakt bij de WWF, de grootste worstelbond die later zijn naam zou veranderen in WWE. Met zijn angstaanjagende macabere look en zijn indrukwekkende 2,08 meter groeide hij meteen uit tot een van de meest vooraanstaande figuren in de worstelwereld.

WrestleMania

Amper een jaar later zou The Undertaker zijn eerste kampioenschap veroveren door titelhouder Hulk Hogan te verslaan. Die titel zou hij later nog driemaal pakken.

Zijn meest indrukwekkende prestatie vestigde hij echter in WrestleMania. Dat is het grootste en belangrijkste pay-per-view-evenement in het professioneel worstelen van WWE. The Undertaker slaagde erin om tussen 1991 en 2013 op dat event maar liefst 21 wedstrijden ongeslagen te blijven. Het was uiteindelijk Brock Lesnar die hem als eerste wist te kloppen.

Undertaker: The Last Ride

Hoewel The Undertaker omgeven is van mysterie, gaf hij in 2017 een nooit geziene inkijk in zijn leven met de zevendelige documentaire Undertaker: The Last Ride. Daarin vertelt hij open over zijn passie voor het professioneel worstelen.

Hij toont echt ook de minder mooie kant. Zo onderging hij tijdens zijn carrière maar liefst zeventien operaties. “Iedere dag doet er wel iets pijn als ik wakker word. Ik heb metaal in mijn heupen, ga de rest van mijn leven manken en kan mijn hoofd niet meer bewegen zoals vroeger”, legt Mark Calaway uit. “Ik zeg dat niet om medelijden te krijgen. Ik heb zelf mijn pad gekozen en zou dat niet willen veranderen, zelfs niet met al het metaal dat ik vandaag in mijn lichaam heb.”

Meer
Lees meer...