‘The Voice van Vlaanderen’: An Lemmens krijgt nieuwe cohost naast zich

Voor het achtste seizoen van The Voice van Vlaanderen kan presentatrice An Lemmens rekenen op een nieuw gezicht aan haar zijde. De amper 19-jarige Aaron Blommaert maakt zijn debuut als cohost en zal zich backstage over de kandidaten en hun entourage ontfermen.

Al zeven seizoenen lang kan The Voice van Vlaanderen op VTM rekenen op de deskundige expertise van ervaren televisiegezicht An Lemmens om het programma te presenteren. En dat zal ook in 2022 niet anders zijn. Haar vaste cohost Sean Dhondt zal er deze keer echter niet bijzijn. Nochtans was die al in zes van de vorige zeven seizoenen van de partij. Enkele in seizoen vier werd hij even vervangen door Sam De Bruyn.

Aaron Blommaert

Maar nu voert VTM dus verjonging door. De zender kiest daarvoor voor de jonge Aaron Blommaert. Die zette in 2013 zijn eerste stappen in de muziekwereld in de talentenshow Wie wordt Junior? en was twee jaar later ook te zien in The Voice Kids. In dat laatste programma maakte hij deel uit van het team van Slongs Dievanongs en bereikte hij ‘the battles‘, waar hij uiteindelijk sneuvelde. Nadien maakte hij nog deel uit van de bands CoolKids en BOBBY.

Sinds 2020 is Blommaert te zien in Familie als Raven, de zoon van Lars, gespeeld door Kürt Rogiers. Een jaar later maakte hij zijn filmdebuut in de film Bittersweet Sixteen van Jan Verheyen. Sinds vorig jaar is Aaron Blommaert ook op MNM te horen als radiopresentator. Daar neemt hij tegenwoordig op zondagochtend de Ultratop50 voor zijn rekening.

Hoewel The Voice van Vlaanderen het echte debuut van Aaron Blommaert wordt als presentator, nam hij die rol al één keer eerder voor zijn rekening. Vorig jaar stond hij tijdens de eenmalige reünie van Tien om te Zien namelijk aan de zijde van Willy Sommers, Anne De Baetzelier en Laura Tesoro.

“Een van dé hoogtepunten van 2022”

“Ik nam Aaron onder mijn vleugels tijdens z’n deelname aan The Voice Kids. Het is fantastisch om te zien hoe een jong talent zich zo ontwikkelt en dat ik hem nu, 7 jaar later, opnieuw mag bijstaan, maar dan als collega om hem de kneepjes van het presentatievak te leren in een grote uitdagende shiny floor show als The Voice van Vlaanderen“, zegt An Lemmens over haar nieuwe collega.

“Muziek stond altijd al centraal in mijn leven dus toen ik de vraag kreeg om The Voice van Vlaanderen mee te hosten, klonk dat als muziek in de oren. Het is voor mij nu al een van dé hoogtepunten van 2022. Zelf was ik 14 toen ik met een bang hartje mijn kans waagde op het podium van The Voice Kids. Nu, op mijn 19de, waag ik opnieuw mijn kans, maar dit keer als cohost van The Voice van Vlaanderen. Ik weet hoe het is om er als kandidaat te staan en wil de artiesten achter de schermen dan ook echt geruststellen wanneer ik ze zie of hoor. Het wordt sowieso een zotte ervaring waar ik vooral ook van ga proberen te genieten!”, klinkt Aaron Blommaert enthousiast.

Nieuwe coaches

Aaron Blommaert wordt komend seizoen trouwens niet het enige nieuwe gezicht in The Voice van Vlaanderen. Ook twee coaches maken namelijk hun debuut. Het gaat om Jan Paternoster, zanger en gitarist van Black Box Revelation, en Mathieu Terryn, zanger van Bazart. Zij vervangen Tourist leMC en Niels Destadsbader. Naast hen blijven oude getrouwen Koen Wauters en Natalia wel van de partij.

Meer
Lees meer...