‘The Voice van Vlaanderen’: Coaches maken zich klaar voor liveshows, waar de kijker kan meebeslissen

The Voice van Vlaanderen begint vrijdag aan een nieuwe fase. Na tien weken voorbereiding is het namelijk eindelijk tijd voor de liveshows. Daarin nemen de 15 overgebleven kandidaten het tegen elkaar op. De kijker heeft hierbij evenveel inspraak als de coaches zelf.

Na tien weken vol Blind AuditionsBattles en Cross Battles kunnen we ons in het negende seizoen van The Voice van Vlaanderen eindelijk opmaken voor de liveshows. Daarin zullen de vijftien overgebleven talenten vier weken lang strijden om uit te maken wie echt dé Voice van Vlaanderen 2024 is.

Ongelijke wapens

Voor het eerst in de geschiedenis van The Voice van Vlaanderen beginnen de coaches niet met gelijke wapens aan de liveshows. Het team van Mathieu Terryn kwam namelijk zo goed als ongeschonden uit de Cross Battles en bestaat nog uit vijf zangers en zangeressen. Koen Wauters doet het met nog drie mensen, terwijl Natalia en Jan Paternoster amper twee mensen in hun team.

In de liveshows zien we ook de introductie van Comeback Coach Laura Tesoro. Zij pikte de voorbije weken voortdurend kandidaten op die afgevallen waren. Daarvan veroverden er drie een ticket voor de liveshows. Zij zullen uiteraard uit zijn op wraak.

Coaches en kijkers

Nadat de coaches de voorbije weken alles voor het zeggen hadden, mogen de kijkers nu ook mee beslissen. Per team zingen de kandidaten tijdens de eerste liveshow namelijk een nieuw lied. Daarna mogen de coaches eerste allemaal één iemand kiezen die doorstoot naar de volgende liveshow.

Nadien is het aan de kijkers om te stemmen wie van de overgebleven tien talenten nog door mag. Voor hen liggen nog vijf tickets weggelegd. Stemmen kan gratis via vtm.be of via sms naar 6677. 

The Voice van Vlaanderen is elke vrijdag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...