‘The Voice van Vlaanderen’ begint met meedogenloze Cross Battles

In The Voice van Vlaanderen zijn we toe aan de volgende fase. Daarin nemen de overgebleven kandidaten van alle teams het tegen elkaar op in de splinternieuwe, maar genadeloze Cross Battles. Ondanks de torenhoge inzet is het vertrouwen bij de coaches nog volledig intact.

Na enkele weken vol Blind Auditions wisten de vier coaches – Natalia, Koen Wauters, Mathieu Terryn en Jan Paternoster – hun teams in The Voice van Vlaanderen volledig te vullen met talenten. Die groep vol talent is na de Battles ondertussen alweer gehalveerd.

Cross Battles

Daardoor is het nu tijd voor alweer een volgende fase en dat is iets volledig nieuw: de Cross Battles. De coaches dagen daarbij uit door een van hun kandidaten in te zetten in een rechtstreeks duel tegen een andere coach. Die mag vervolgens een tegenstander kiezen. Die twee talenten brengen dan elk hun eigen nummer en proberen dat uiteraard zo goed mogelijk te doen.

Voor de coaches komt het er dus op aan om zeer tactisch na te denken en de juiste beslissingen te maken over wie het tegen wie opneemt. Zij kunnen namelijk hun volledige team zien doorgaan, of iedereen één voor één zien afvallen.

Vakjury

Nieuw is ook dat het niet de coaches zijn die beslissen over het eindverdict. Het is namelijk een vakjury die zal oordelen wie het beste optreden op. Die persoon gaat door naar de liveshows, de andere gaan genadeloos naar huis. Die vakjury bestaat uit de niet battelende coaches, samen met enkele experten, waaronder bekende namen zoals Coely, Billie Leyers en Berre.

Bekijk hier het fragment van The Voice van Vlaanderen:

The Voice van Vlaanderen is elke vrijdag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...