The Weeknd is eerste artiest die magische grens van 100 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify overschrijdt

The Weeknd (33) heeft zijn zoveelste record behaald. De Canadese zanger is de eerste die de magische grens van 100 miljoen luisteraars per maand kan overschrijden. De zanger staat met voorsprong bovenaan het lijstje van meest beluisterde artiesten. Miley Cyrus staat op de tweede plek met 82 miljoen maandelijkse luisteraars. Taylor Swift vervolledigt de top 3 met 80 miljoen.

Het ene record na het andere sneuvelt. The Weeknd is goed bezig, en dat is misschien wel een understatement. Begin dit jaar scoorde The Weeknd ook al een record op Spotify. Zijn hit Blinding Lights (2019) werd toen met meer dan 3,4 miljard streams het meest beluisterde nummer ooit.

Prijs na prijs

De prijzenkast van Abel Makkonen Tesfaye, ofwel The Weeknd, is zeer uitgebreid. Hij kon al vier Grammy’s op zijn naam schrijven. Ook sleepte hij al een Oscar- en Emmynominatie in de wacht.

(Photo by Frazer Harrison/Getty Images for Live Nation)

Vooral met zijn nummer Blinding Lights scheerde hij hoge toppen. Zo was Blinding Lights het eerste nummer dat een jaar lang in de Billboard Hot 100 stond. Ook is het met meer dan 3,4 miljard streams het meest beluisterde nummer ooit.

Magische grens van 100 miljoen

The Weeknd slaagt er dus in om maandelijks meer dan 100 miljoen mensen naar zijn nummers te laten luisteren. Dit haalde hij na de release van een nieuwe remix van Die For You met Ariana Grande. Deze track uit 2016 gaat viraal op TikTok en werd zo nieuw leven ingeblazen.

Als de 100.450.642 luisteraars van de ster elk slechts één van zijn nummers hadden gespeeld, zou hij vorige maand 239.072 dollar (225.201 euro) hebben verdiend. Een flinke duit in zijn zak, en dat enkel met luisteraars op Spotify.

Meer
Lees meer...