Tickets voor Taylor Swift in Amsterdam voor woekerprijzen aangeboden

Ongeveer een jaar na de officiële verkoop zijn er tickets voor Taylor Swift in Amsterdam opgedoken op allerlei sites. Dat is best opvallend want wie een officieel ticket kocht, krijgt dat ticket slechts enkele dagen voor het optreden in hun mailbox. De kans is dan ook groot dat het in heel wat gevallen over valse tickets gaat.

Vorige zomer was het alle hens aan dek voor heel wat fans van Taylor Swift. De Amerikaanse zangeres kondigde namelijk het Europese luik van haar tour aan en daar wilde iedereen tickets voor. In België is de zangeres niet te zien, maar in ons buurland is ze wel van de partij. Op 4, 5 en 6 juli 2024 staat Swift in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Eerste periode

Omdat de organisatie voorbereid was op gigantisch veel interesse, werkten ze tijdens de ticketverkoop met registraties. Zo moesten fans zich per stad registreren om later een pre-sale link te kunnen ontvangen. Dat aantal registraties lag in sommige steden zo hoog dat er al enkele datums werden toegevoegd. Maar toch was de uiteindelijke verkoop voor velen een nachtmerrie en raakten sommige fans dus niet aan tickets.

Een aantal van de tickets werden kort na de verkoop al op tweedehandssites aangeboden. Nog geen dag nadat die show in verkoop ging, stonden sommige tickets al voor het dubbele van de prijs of per opbod op Marktplaats, de Nederlandse tegenhanger van Tweedehands.be. Zo stond er al meteen een General Admission-ticket online dat per opbod zal worden verkocht. De prijs voor dat ticket is normaal 100 euro, maar ondertussen staat het bod al op 600 euro.

Nieuwe woekerprijzen

Ondertussen zijn we bijna een jaar verder en staat Taylor Swift binnen iets meer dan een maand in Amsterdam. Dat zorgt voor een nieuwe toename aan tickets die op andere onofficiële sites worden aangeboden. Deze keer gaat het vooral over tickets aan gigantisch hoge prijzen op sites als Stubhub en Viagogo.

Beide sites hebben een berucht imago, maar toch zijn er nog steeds heel wat mensen die de sites genoeg vertrouwen om er tickets te kopen. Voor Taylor Swift in Amsterdam staan er ondertussen tickets op die starten bij een bod van 800 euro of meer. Het is vooral opvallend dat er fysieke tickets te koop zijn, aangezien Ticketmaster net zoals bij veel concerten in België pas enkele dagen op voorhand de tickets opstuurt.

Meer
Lees meer...