‘Tiger King’-parodie ‘Joe vs Carole’ krijgt eerste trailer

De eerste remake van de docuserie Tiger King heeft een eerste trailer gekregen. Joe vs Carole, van streamingdienst Peacock, vertelt het verhaal van de vete tussen Joe Exotic en Carole Baskin, met in de hoofdrollen John Cameron Mitchell en Kate McKinnon.

Een kleine twee jaar geleden bereikte de coronapandemie grote delen van de wereld en moesten miljoenen mensen in lockdown. Op hetzelfde moment loste Netflix de documentaireserie Tiger King: Murder, Mayhem and Madness en dat bleek de ideale afleiding voor heel wat kijkers.

De reeks werd meteen een hype en al snel was er sprake van heel wat bewerkingen van het geschifte verhaal van Joe Exotic. Even leek het er zelfs op dat niemand minder dan Nicolas Cage in de huid zou kruipen van de veroordeelde dierentuineigenaar, maar dat project werd later geschrapt.

NBCUniversal Television had van bij het begin de meest concrete plannen. Zij wilden een fictiereeks maken gebaseerd op het tweede seizoen van de podcast Over My Dead Body van Wondery. Die podcast gaat volledig over Joe Exotic en uiteraard ook over zijn vete met “that b*tch” Carole Baskin.

Kate McKinnon en John Cameron Mitchell

Kate McKinnon (Saturday Night Live) kwam als eerste bij het project en zou niet alleen uitvoerend producent zijn, maar ook de rol van Carole Baskin vertolken. Later werd John Cameron Mitchell (Girls, Mozart in the Jungle, Shrill) gecast als Joe Exotic. De cast bestaat verder onder andere ook nog uit David Wenham (The Lord of the Rings, 300) als Don Lewis, Dean Winters (Oz, Brooklyn Nine-Nine) als Jeff Lowe en Nat Wolff (The Fault in Our Stars) als Travis Maldonado.

De trailer van Joe vs Carole begint met de tekst “Het verhaal dat je kent was maar de helft van het verhaal”. We mogen ons dus nog aan wat extra (al dan niet ware) details verwachten over Joe Exotic en Carole Baskin. De reeks zal bestaan uit acht afleveringen die vanaf donderdag 3 maart 2022 te zien zullen zijn op de Amerikaanse streamingdienst Peacock. Waar en wanneer Joe vs Carole bij ons te zien zal zijn, is nog niet geweten.

Bekijk de trailer van Joe vs Carole:

Meer
Lees meer...