TikTok-debat: Zijn er meer deuren of meer wielen op de wereld?

Het begon met een tweet en ondertussen gaat het viraal op TikTok. De wereld is in de ban van een nieuw debat, waar mensen zich afvragen of er meer deuren of meer wielen op de wereld zijn. Een exact antwoord is er natuurlijk niet, maar toch gaan sommigen enthousiast in discussie met elkaar.

De sociale media zijn weer in de ban van een nieuw debat. Eerder deze maand deelde de Nieuw-Zeelandse rugbymanager Ryan Nixon een tweet waarin hij zich afvroeg of er nu meer deuren of meer wielen op deze wereld waren. Aan de hand van een poll vroeg hij het aan zijn volgers. Op die poll wonnen de wielen met 53,6 procent van de stemmen, maar dan moest de heisa op TikTok nog beginnen.

Wielen of deuren?

De tweet van Ryan Nixon ging viraal en behaalde al snel 20.000 likes. Daarna begon het debat een eigen leven te leiden op elk mogelijk platform en kwamen er ook meer en meer mensen met een hele uiteenzetting op de proppen. Dat gebeurde vooral op TikTok. Volgens Nixon is het een debat dat nooit zal stoppen, want het valt niet te checken.

“Als je een discussie hebt met vrienden, dan los je het meestal op door Google te gebruiken. Maar dat kan nu niet”, vertelde hij in een interview met The Guardian. Toch proberen veel mensen anderen te overtuigen van hun mening. TikTokker Scarlett May (@scarlettmay04) deelde zelfs een hele theorie, waaruit ze besloot dat het echt niet veel zou schelen. “Als je aan wielen denkt, dan denk je aan auto’s. Maar die hebben ook vaak vier deuren. Dus dat zorgt voor een balans. Ook wolkenkrabbers hebben gigantisch veel deuren, maar ook veel wieltjes onder alle bureaustoelen in het gebouw”, klonk het.

(Lees verder onder de TikTok)

@scarlettmay04 crisis mode #doorsvswheels #fyp ♬ original sound – Icy Trey

Bekende meningen

Het lijkt er dus op dat het debat nog wel even zal aanslepen. Ook een aantal bekende mensen deelden hun mening al op TikTok of via een ander medium, waaronder Stranger Things-acteur Noah Schnapp. Tijdens een bezoek aan de Tonight Show With Jimmy Fallon vroeg hij aan de presentator of hij het debat kende. Daarna liet hij weten dat hij Team Wheel is, omdat die al langer bestaan. Ook Jimmy Fallon volgt die mening, maar het juiste antwoord zullen we dus nooit te weten komen.

Bekijk het interview met Noah Schnapp hier:

Meer
Lees meer...