TikTok test nieuwe functie: video’s reposten zonder eigenbelang

TikTok krijgt een nieuwe functie die hard lijkt op de retweet-functie van Twitter. De app test op dit moment de nieuwe mogelijkheid uit bij een selecte groep gebruikers. Met de nieuwe functie kan je posts reposten op je eigen profiel zonder er je eigen content van te maken. Op die manier deel je jouw favorieten met de rest van de wereld en deelt de rest van de wereld zijn favorieten met jou.

TikTok is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de bekendste apps ter wereld. Hoewel de app ook voor 2020 al heel wat gebruikers had, heeft de wereldwijde lockdown door het coronavirus de populariteit alleen nog maar aangewakkerd. Heel wat mensen die eerst tegen de app waren, besloten na een tijdje toch een account te maken en zijn sindsdien niet weg te slaan van hun dagelijkse scrollmomentje. Daar moet TikTok natuurlijk ook op inspelen, waardoor er af en toe aanpassingen aan de app nodig zijn. Op dit moment test het bedrijf dus het gebruik van reposts.

Like, Share, Repost

Terwijl je eerder al TikToks van anderen kon delen op je eigen profiel om er dan je eigen video aan toe te voegen, kan je het binnenkort misschien ook zonder je eigen bijdrage delen. De app werkt namelijk aan een repostfunctie. Net zoals op Twitter zal de originele maker van de video dan de likes en commentaren ontvangen die het dankzij de repost krijgt. De nieuwe functie dient dus louter om elkaar te helpen en je favoriete filmpjes en makers met de wereld te delen.

Op dit moment is de functie enkel nog maar in een betaversie te gebruiken op een beperkt aantal TikTok-accounts. Als de app beslist om de mogelijkheid verder uit te rollen, dan zal het te vinden zijn onder de ‘Delen’-knop. Tot nu toe werkt het ook enkel bij video’s op de For You-pagina en nog niet bij video’s die je ontvangt via chat. Of de functie binnenkort voor iedereen beschikbaar zal zijn, is nog niet geweten.

Meer
Lees meer...