Tiktokker vindt nieuwe blunder in ‘Friends’: Valmat in beeld

Friends mag dan wel meer dan 26 jaar oud zijn, tot op de dag van vandaag ontdekken mensen nog nieuwe dingen in de sitcom. Daarbij gaat het voornamelijk over foutjes die in de reeks geslopen zijn. Zo vond TikTokker @imasterkate een fout in een scène uit Friends.

In een reeks die bestaat uit 236 afleveringen is een foutje natuurlijk niet zo vreemd. Maar de laatste tijd worden er steeds meer fouten gevonden in de sitcom Friends. Al is daar een logische verklaring voor.

Valmat

De recentste fout die gevonden werd door een fan bevindt zich in seizoen 9, aflevering 7: ‘The One with Ross’ Inappropriate Song’.; Daarin springt Joey (Matt LeBlanc) op Chandler (Matthew Perry) waarna ze allebei op de grond vallen. Maar net voor die val zie je in de linkerkant van het beeld al een valmat klaarliggen. Wanneer het duo nadien valt, vallen ze wel op de grond, waarbij de mat niet meer te zien is.

Door de fout die @imasterkate vond, weten we nu wel met zekerheid dat de acteurs uit Friends hun stunts zelf deden. Al gebruikten ze daarvoor dus wel voor alle veiligheid een mat om hun val te breken.

Bekijk hier de TikTok van @imasterkate:

@imasterkate Another one! #friends #blooper #continuity #continuityerror #dontbeatnuc #💖🦄💝 ♬ original sound – Katesbitsshop

Fouten in Friends

De reden waarom er tegenwoordig veel fouten worden gevonden in Friends heeft niet alleen te maken met het feit dat we nu de mogelijkheid hebben om series te pauzeren. Het gaat ook om het beeldformaat. Vroeger was Friends te zien in het formaat 4:3, waarbij het beeld smaller is dan bij het beeldformaat 16:9 dat tegenwoordig gangbaar is. Daardoor krijgen we nu dus meer te zien in de hoeken van het scherm, die vroeger niet in beeld kwamen.

En daar horen dus ook dingen wij die niet bedoeld waren om in beeld te komen. Zo kregen we in het verleden al stand-ins voor acteurs te zien in de zijkanten van het scherm. Wanneer scènes opnieuw opgenomen moesten worden, gebeurde dat soms met stand-ins in plaats van met de echte acteurs. Die stonden dan uit beeld en dienden als richtpunt voor de acteurs die wel in beeld waren. Maar doordat we nu meere te zien krijgen, verschijnen die wel in beeld. En datzelfde gebeurde nu ook met de valmat van Joey en Chandler.

Friends is momenteel nog te vinden op Netflix in België, maar zal op 1 oktober verdwijnen. Wie alle afleveringen dus nog eens wil bekijken (en zelf ook op zoek wil naar fouten) zal dus snel moeten zijn.

Meer
Lees meer...