Fan ontdekt hilarische blunder in allereerste aflevering ‘Friends’

Het mag dan wel al bijna 27 jaar geleden zijn dat de eerste aflevering van Friends werd uitgezonden, zelfs nu worden er nog fouten gevonden die al die jaren over het hoofd werden gezien. De laatste fout is er eentje waarin Ursula, de tweelingzus van Phoebe, al opduikt in de eerste aflevering.

Nu de Friends-reünie recent uitgezonden werd in de Verenigde Staten, is de sitcom opnieuw overal. Veel mensen beginnen de reeks opnieuw te kijken en daarbij merken ze soms iets op dat hen de eerste keer (of zelfs de vierde of vijfde keer) ontgaan was.

Twee Phoebe’s

De fout werd ontdekt door Jarett Wieselman, die het fragment deelde op Twitter. In het fragment is te zien hoe Phoebe (Lisa Kudrow) tegen Rachel (Jennifer Aniston) zegt dat ze net vier wimpers heeft uitgetrokken. In het volgende shot is de toenmalige vriend van Monica (Courteney Cox) Paul “the Wine Guy” te zien. Maar in de achtergrond zien we nog iemand anders.

Phoebe zit plots in de zetel achter Paul en kijkt ook op terwijl ze hoort dat Phoebe vier wimpers heeft uitgetrokken. Het gaat hier dus om een foutje in de montage of – zoals Jarett zelf suggereert – misschien was Ursula, de tweelingzus van Phoebe, al te zien in de allereerste aflevering van Friends.

De fout werd eigenlijk al eerder gevonden. In 2018 tweette Twitter-gebruiker Maisie Young namelijk al dat Phoebe kan teleporteren. Die tweet bleef toen meer onder de radar.

Wil je meer Friends? Dinsdag om 20.35 uur kan je op Play4 kijken naar Friends: The Reunion. Vanaf diezelfde dag zal de special ook te vinden zijn op Streamz. Bekijk hier al een fragment uit de special.

Meer
Lees meer...