TikTokker deelt slaaptechniek: Hierdoor val je binnen de twee minuten in slaap

Iedereen heeft wel eens last van gedachten die niet lijken stil te staan of allemaal werk- of schoolgerelateerde dingen die in je hoofd blijven hangen. Daar heeft TikTokker en fitnessgoeroe Justin Agostin iets op gevonden. Hij deelde een slaaptechniek waardoor je binnen de twee minuten in slaap zou kunnen vallen.

Het lijkt onwaarschijnlijk, maar toch blijkt het te werken bij mensen die de slaap maar niet kunnen vatten. Fitnessgoeroe Justin Agostin deelde op TikTok, waar je misschien binnenkort ook dingen op kan reposten, een slaaptechniek waarbij je door je te focussen op je spieren en aan een bepaald scenario te denken binnen de twee minuten in slaap kan vallen. Die techniek werd voor het eerst gebruikt in het leger om soldaten te leren hoe ze letterlijk overal moeten kunnen slapen.

Militaire techniek

In de video legt Agostin stap per stap uit wat die militaire slaaptechniek juist inhoudt en wat het belang ervan is. In de eerste plaats is het vooral belangrijk voor mensen die niet veel kunnen slapen of door omstandigheden niet op rustige en stille plekken kunnen slapen. Vooral soldaten dus, en in het bijzonder de mensen van de luchtmacht. Doordat zij een hyperfocus nodig hebben tijdens het vliegen, hebben ze dus ook nood aan voldoende slaap.

Daarna legt de TikTokker ook uit hoe je de techniek juist toepast. Het lijkt op een soort meditatie, maar het zou meer moeten zijn dan dat. Om te beginnen probeer je het jezelf zo comfortabel mogelijk te maken en daarna ontspan je al je spieren van je hoofd tot aan je tenen. Dat doe je spier na spier en lichaamsdeel na lichaamsdeel, zodat je focus voor even volledig daarbij ligt.

Hangmat of kano

Als dat is gebeurd en je ogen volledig zijn gesloten, dan moet je gaan nadenken over een heel specifiek scenario. Daarin heb je nog twee keuzes: ofwel waan je jezelf in een kano op rustig water waar je enkel naar de blauwe lucht boven je kan staren, ofwel lig je in een zachte hangmat in een volledig donkere kamer. Beide gedachten zouden je helpen om sneller in slaap te vallen.

Voor velen klinkt dit als een zeer bizar verhaal, maar Agostin kreeg al heel wat reacties van (ex-)militairen die bevestigen dat ze die techniek ook hebben aangeleerd. Anderen vertellen hoe ze die techniek via hun psycholoog of sporttrainer hebben leren kennen. Misschien toch eens proberen dus!

Bekijk de volledige TikTok hier:

@justin_agustin Technique to falling asleep in 2 minutes! Insp. AsapSCIENCE on YT #sleep #fallasleep #insomnia #insomniac #learnontiktok #howto ♬ You – Petit Biscuit
Meer
Lees meer...