Tinder maakt het makkelijker om aan te geven waar je juist naar op zoek bent

Tinder heeft een nieuwe functie uitgerold in de Verenigde Staten. De functie maakt het mogelijk om op je profiel duidelijk aan te geven waar je naar op zoek bent. Op die manier kan je al meteen zien of iemand op zoek is naar hetzelfde als jij. Iets wat natuurlijk doorslaggevend kan zijn in de beslissing of je iemand al dan niet naar rechts swipet.

Wie op Tinder zit, heeft de volgende vraag zeker al gekregen of gesteld: “Waar ben je naar op zoek?” Er zijn namelijk verschillende redenen waarom mensen op Tinder zitten. Sommigen zijn op zoek naar een vaste relatie, anderen zijn dan weer op zoek naar iets kortstondig of willen gewoon nieuwe vrienden maken. Met “Relationship Goals” zal je binnenkort in één oogopslag kunnen zien waar iemand naar op zoek is.

Relationship Goals

Het is op Tinder vaak niet meteen duidelijk waar iemand naar op zoek is. Als je het niet meteen vraagt, kan je soms later voor verrassingen komen te staan, wanneer je date plots laat weten dat hij, zij of die eigenlijk niet op zoek is naar een vaste relatie, terwijl jij dat wel deed (of andersom natuurlijk).

Tinder ondervraagde z’n gebruikers en daaruit bleek dat 73 procent van de gebruikers tussen de 18 en 25 jaar op zoek zijn naar iemand die duidelijk is over wat die wil. Om gehoor te geven aan die gebruikers komt Tinder nu met een nieuwe functie. “Relationship Goals zal gebruikers meer controle geven over hun interacties en zal het mogelijk maken om met iemand te matchen met de juiste intentie”, vertelt Kyle Miller, de vicepresident van Tinder.

Zes doelen

Concreet zullen gebruikers kunnen kiezen tussen zes mogelijke doelen: ‘Langdurige relatie’, ‘Lange relatie, maar staat ook open voor iets kort’, Korte relatie, maar staat ook open voor een lange relatie’, ‘Korte relatie’, ‘Nieuwe vrienden’ of ‘Ik zoek het nog uit’. Dit doel zal meteen te zien zijn op je profiel, waardoor het voor andere gebruikers ook meteen duidelijk is waar je naar op zoek bent. Je kan dit ook op eender welk moment aanpassen. Tinder zal je ook elke week vragen of je intenties nog steeds hetzelfde zijn.

De functie is voorlopig enkel beschikbaar in de Verenigde Staten, maar zou vanaf 5 januari 2023 wereldwijd te vinden moeten zijn op Tinder.

Meer
Lees meer...