Tips om fit en sterk te blijven!

Geschreven met input van MediPreventie

Kun jij wel wat tips gebruiken om fit te blijven tijdens de gure wintermaanden? Nu het donker wordt heb je misschien veel minder zin om actief bezig te blijven en kruip je het liefst op de bank met een dekentje. Met genoeg ontspanning is natuurlijk niets mis, maar het is ook belangrijk in beweging te blijven. Meer informatie vind je in deze blog.

Naar buiten gaan

Het is heel goed voor je om regelmatig naar buiten te gaan, hoe koud het misschien ook is. Van buiten zijn word je gelukkig. Dat komt doordat daglicht ervoor zorgt dat je serotonine aanmaakt. Dat stofje staat ook wel bekend als het gelukshormoon. Als je dus een tijdje niet buiten bent geweest, kan dat dus effect hebben op je humeur. Ook al kan het tijdens donkere en regenachtige dagen een hele stap zijn om naar buiten te gaan, doe het toch! Het zal je beter laten voelen. Dit geldt overigens voor alle leeftijden. Het maakt dus niet uit of je jong bent, of wat ouder, voor iedereen werkt de buitenlucht verfrissend en heeft het positieve effecten voor je lichaam.

Sporten

Naast het maken van een wandeling, is het ook goed om regelmatig te sporten. Voor iedereen is er wel een geschikte sport, bijvoorbeeld zwemmen, yoga, hardlopen of fitness. Wanneer je gaat fitnessen, kun je gebruikmaken van een resistance band. Resistance band fitness is een effectieve en makkelijke manier om je spierontwikkeling en vetverbranding te bevorderen. Resistance bands kopen kan in verschillende weerstanden. Tijdens een training kun je gemakkelijk de weerstand van de resistance bands en tubes verhogen. Resistance band fitness is een effectieve en makkelijke manier om je spierontwikkeling en vetverbranding te bevorderen. Ze zijn geschikt voor zowel beginnende als gevorderde sporters.

Ontspannen

Naast beweging, is het ook belangrijk voor je gezondheid om voldoende rust te pakken. Tegenwoordig hebben we vaak hele drukke dagen, met werken, vrienden, hobby’s en wellicht een gezin. Maar het is erg ongezond om veel stress te ervaren. Plan dus ook voldoende rustmomentjes in je week in. Ook dit zou je weer in de buitenlucht kunnen doen. Buitenlucht zorgt er namelijk voor dat je minder stress ervaart dan wanneer je een hele dag binnen zou zitten. Dat komt omdat een natuurrijke omgeving ervoor zorgt dat je bloeddruk, je hartslag, maar ook je spierspanning minder worden. Als je dus stress wil verminderen of je wil even helemaal rustig worden, plan dan wat tijd in de frisse buitenlucht. Verder is het ook zo dat je je beter kunt concentreren in de buitenlucht. Je zintuigen werken extra goed in de frisse lucht en hierdoor kun je je op je het best concentreren. Dat is een fijne bijkomstigheid van de frisse lucht! 

Hopelijk heb je wat aan deze tips om fit te blijven!

Meer
Lees meer...